Kínai Nagydíj – Verstappen nyerte a sprintfutamot és az időmérő edzést is

Kínai Nagydíj – Verstappen nyerte a sprintfutamot és az időmérő edzést is

A negyedik helyről rajtoló Max Verstappen, a Red Bull címvédő és háromszoros világbajnok versenyzője nyerte a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati sprintfutamát, majd később az időmérő edzést is, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

A 26 éves holland pilóta mögött Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres vb-győztes brit versenyzője zárt másodikként, a másik Red Bullt vezető mexikói Sergio Pérez pedig harmadikként. Verstappen pályafutása során először szerzett pole pozíciót Sanghajban, amely egyben a Red Bull F1-es történetének 100. első rajtkockája.

Hírdetés

Az izgalmakat a harmadik helyért megvívott csata „szolgáltatta” a hajrában, amikor Alonso, Pérez, valamint a két ferraris versenyző, Carlos Sainz Jr. és Charles Leclerc küzdött meg egymással csaknem egy teljes körön keresztül. A négyesből Alonso húzta a legrövidebbet, neki az oda-vissza előzgetésben megsérült az autója, így végül fel kellett adnia a viadalt, míg Pérez a közvetlenül előtte küzdő hármas csatájából „profitálva” jött fel harmadiknak.

A kínai verseny az idei naptár első sprintfutamos hétvégéje, a rövidtávú viadalon pedig az első nyolc helyezett szerez világbajnoki pontokat: a győztes 8, a második 7, a harmadik 6, a negyedik 5, az ötödik 4, a hatodik 3, a hetedik 2, a nyolcadik pedig 1 pontot.  

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »