Kikapott Brassóban a Sepsi OSK II. (Labdarúgás, 3. Liga)

Kikapott Brassóban a Sepsi OSK II. (Labdarúgás, 3. Liga)

Megszakadt az Andrási Alexandru irányította sepsiszentgyörgyi csapat öt találkozó óta tartó győzelmi sorozata. A Brassói SR kedden hazai környezetben a papírformát borítva 2–0 arányban diadalmaskodott a piros-fehér mezesek felett a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának zárómérkőzésén. A háromszéki együttes idénybeli második vereségével hárompontos hátrányba került a listavezető Székelyudvarhelyi FC mögött.

A Silviu Ploeșteanu Stadionban a házigazdák már a 6. percben vezetést szerezhettek volna, Ștefan Răchișan egyedül próbálkozhatott a sepsiszentgyörgyi kapussal szemben, azonban Gedő Hunor bravúrral védte a brassói csatár lövését. Nem sokkal később a másik oldalon Máthis Mátyás előtt adódott lehetőség, viszont Bogdan Căucă hárítani tudott, majd Sergiu Șerban tette próbára a vendégek hálóőrét, aki ezúttal is megóvta kapuját. A jó iramú kezdést követően a folytatásban többnyire a mezőnyben zajlott a küzdelem, ezen időszakban a Sepsi OSK II. részéről George Dragomir kétszer is veszélyeztetett, a hazai kapus azonban könnyedén fogta mindkét lövést. Szünet előtt Răchișan ismét kihagyott egy hatalmas helyzetet, ezt követően Vlad Olteanu távoli lövését Gedő a felső léc segítségével mentette szögletre.

Hírdetés

A második játékrész a háromszéki csapat két lehetőségével indult, azonban Incze Zsombor jó helyzetből nem találta el a kaput, majd Sánta Tamás próbálkozásánál Căucă mentett. A 69. percben a házigazdák váratlanul vezetéshez jutottak, miután a védők közül kiugró Răchișan a sepsiszentgyörgyi kapus mellett a bal alsóba gurított (1–0). A találkozó rendhagyó eseménnyel folytatódott: Gedő a tizenhatos területen kívül elfejelt egy előrevágott labdát, amelyet Șerban utolért, majd a hálóba továbbított. A partjelző intésére a játékvezető kezezésért kiállította a Sepsi OSK II. kapusát, ráadásul a fekete-sárga mezesek szabályos gólját is érvénytelenítette. A megítélt szabadrúgást a 74. percben Olteanu végezte el. Lövése a keresztlécen csattant, a kipattanót azonban Cătălin Dedu a hosszú sarokba továbbította (2–0).

Az emberhátrányban játszó háromszéki együttesnek az utolsó negyedórában a szépítésre sem futotta erejéből, míg a kézdivásárhelyi születésű Elek Róbert irányította Brassói SR megelégedett azzal, hogy megtartsa előnyét, és három vereséget követően megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. A Sepsi OSK II. sorozatban öt győztes mérkőzés után szenvedett vereséget, pénteken pedig a sereghajtó Brassói Kids Tâmpa ellen lép pályára a sepsiszentgyörgyi stadionban. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »