Kettőből kettő: könnyed magyar győzelem Románia ellen

Kettőből kettő: könnyed magyar győzelem Románia ellen

Második mérkőzését is megnyerte a magyar férfi vízilabda-válogatott a Komjádi Uszodában zajló E.ON Kupán: Varga Zsolt együttese azt követően, hogy hétfőn a spanyolok felett diadalmaskodott, kedden 15–8-ra nyert a román csapat ellen.

Varga Zsolt szövetségi kapitány ezúttal már inkább a januári Európa-bajnokságra készülő játékosoknak szavazott bizalmat, „mindössze” öt világbajnok kapott lehetőséget a Komjádi Uszodában, viszont hét U20-as vb aranyérmes is medencébe ugrott.

A kevésbé összeszokott együttes néhány hibáját a vendégek – akik reggel 15–5-re kaptak ki Szerbiától – az első negyedben többször is ki tudták használni, így vezettek az első nyolc perc után. Ezt követően azonban a magyarok rendezték soraikat és Nagy Ádám, valamint Vigvári Vince vezetésével sorozatban szerezték a gólokat és könnyedén nyerték meg a találkozót.

A magyar csapat tagjai szerdán az olimpiai bajnok szerbek ellen ugranak medencébe az E.ON Kupán.

Hírdetés

„Sok jó eleme volt a védekezésnek, amikor az ellenfelünknek lövésig sem sikerült eljutnia. Ezen az úton kell elindulunk, és folytatni tovább a jóval erősebb csapatok ellen is. Támadásban volt néhány elkapkodott fórunk, de úgy gondolom, lendületesek, gyorsak voltunk” – nyilatkozta az M4 Sportnak Varga Zsolt.

Eredmény:
Magyarország-Románia 15-8 (2-3, 6-2, 4-2, 3-1)
a magyar csapat gólszerzői: Nagy Á., Vigvári Vi. 4-4, Tátrai, Pohl 2-2, Kovács P., Vismeg, Burián 1-1

A magyar csapat további programja:

  • szerda: Magyarország–Szerbia 20.00
  • csütörtök: Magyarország–Németország 19.00

  • Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »