Késik Berényi bejelentése: Az Alianciának még nincs hivatalos megyefönök-jelöltje Nagyszombat megyében

Késik Berényi bejelentése: Az Alianciának még nincs hivatalos megyefönök-jelöltje Nagyszombat megyében

Alig két hónap múlva, október 19-én összevont megyei és önkormányzati választások lesznek Szlovákiában. Elvileg a legfontosabb választás minden parlamenten kívüli számára, mint amilyen például a Szövetség-Aliancia is, hiszen máshol nem tud felkerülni a politikai palettára.

A pártok így sorra jelentik be megyefőnök-jelöltjeiket, kampánycsapataikat, egymás után érkeznek a sajtóhírek arról, hogy ki kit támogat, illetve nem támogat.

Az OLaNO ma Jozef Viskupič jelenlegi megyefőnök indulását jelentette be, aki egy ideje kétnyelvű óriásplakátokon már a régió magyarlakta területein is kampányol. a Hlas ma tájékoztatott arról, hogy ugyanitt, tehát Nagyszombat megyében Martin Červenka polgármestert támogatja.

További bejelentett személy Nagyszombat-megye megyefőnöki posztjára Martin Beluský (Kotleba pártja) és függetlenként Zdenko Čambal.

Hírdetés

Viskupič jelölését, aki az OĽaNO elnökének, Igor Matovičnak az unokatestvére, a KDH, a Sme rodina, a SPOLU, az ODS, a Šanca, a Za ľudí és az OKS is támogatja. A kampány tehát már zajlik, a pártok választási programjaikat írják, új iskolák megnyitását jelentik be, fejlesztésekről számolnak be, állnak fel a kampánycsapatok, rakják össze a választási költségvetést.

Eközben pedig a belső ellentétekkel terhelt Szövetség-Aliancia mélyen hallgat. Mégpedig abban a Nagyszombat megyében, ahol elvileg a legerősebbek regionális szinten. A hallgatás oka a Körkép.sk információi szerint, hogy a Galántai és a Dunaszerdahelyi járás egymással harcolnak a párt platformjai, erős emberei. Míg ugyanis a Galántai járásban Berényi Józsefet jelölte megyefőnöknek a párt járási szervezete, a Dunaszerdahelyiben egy jelölt sem kapott többséget. Berényi indulását így következő lépésként a Szövetség-Aliancia megyei szervezetének kellene jóváhagynia. Erről szóló hivatalos értesítés azonban szerkesztőségünkhöz cikkünk publikálásáig nem érkezett.

A Körkép.sk úgy tudja, hogy a háttérben a platformok közti cicaharc húzódik. A Most-Híd és az Összefogás platform ugyanis nem tudja lenyelni, hogy az ő jelöltjük a Dunaszerdahelyi járásban, Mózes Szabolcs időnek előtte elvérzett.

A jelöltlisták leadásának határideje mindenesetre egyre közeleg. Hogy ki indul helyi és megyei képviselőnek, polgármesternek, megyefőnök-jelöltnek, legkésőbb augusztus 30-ig kell bejelenteni.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »