Kelemen Hunorral és Marcel Cioacuval is tárgyalt Orbán Viktor

Kelemen Hunorral és Marcel Cioacuval is tárgyalt Orbán Viktor

Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, majd a magyar miniszterelnökkel és Marcel Ciolacu román miniszterelnökkel tárgyalt Kelemen Hunor szerdán Bukarestben – adja hírül az RMDSZ sajtóosztálya.

Az első találkozón a romániai magyar közösség előtt álló kihívásokról, kiemelten a 2024-es választási évről volt szó. „Ott kell lennünk minden olyan intézményben, ahol rólunk, magyarokról döntenek. A 2024-es választások nemcsak a következő négy esztendőről szólnak, hanem hosszú távon meghatározzák, hogy milyen körülmények között fogunk élni itt az országban és az Európai Unióban” – mutatott rá Kelemen Hunor. Mint fogalmazott, Európában olyan változásokra van szükség, amelyeket ma az európai közvélemény elvár. Egy friss kutatásból kiderül, hogy az európai polgároknak több mint 60 százaléka elégedetlen az Európai Bizottságnak a munkájával, és több mint 60 százaléka uniópárti. „Ez is megerősíti, amit mi mondunk: nem az Európai Unióval van a baj, hanem az elhibázott rossz döntésekkel. Mi, magyarok azt akarjuk, hogy jó irányba változzon az Európai Unió, és közösségünknek ereje és hangja legyen Európában is! Ez közös érdekünk a Kárpát-medencében. Június 9-én aki az RMDSZ-re szavaz, az a magyarok győzelmére szavaz” – tette hozzá az RMDSZ elnöke.

Hírdetés

„Romániának és Magyarországnak számos közös érdeke van a régión belül, amelyet Brüsszel fele közösen tud képviselni. Ha Közép-Európában, Kelet-Európában a volt kommunista blokk tagállamai az Unión belül együttműködnek, akkor mindenkinek sokkal könnyebb az érdekérvényesítés” – emelte ki még a román és magyar miniszterelnökökkel folytatott közös tárgyalás után Kelemen Hunor.

Forrás: Székelyhon

 

The post Kelemen Hunorral és Marcel Cioacuval is tárgyalt Orbán Viktor appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »