Kelemen Hunor elcserélné az RMDSZ Kolozs megyei prefektusi tisztségét

Kelemen Hunor elcserélné az RMDSZ Kolozs megyei prefektusi tisztségét

A Szabadság kolozsvári napilap szúrta ki, hogy Kelemen Hunor a cluj24 portálnak nyilatkozva elmondta: az RMDSZ hajlandó elcserélni a Kolozs megyei prefektusi tisztséget a Bihar megyeire.

Kelemen nem titkolta, hogy az RMDSZ számára különben is a Bihar megyei kormánymegbízotti tisztség volt az első opció, és hajlandók belemenni a cserébe, azaz Kolozs megyét elcserélni Biharral. Abba viszont nem egyeznek bele, hogy a prefektusi tisztséget más helyi vagy központi közigazgatási tisztségekre cseréljék. Egyébként a szervezet Tasnádi Szilárd ügyvédet nevesítette a Kolozs megyei prefektusi tisztség betöltésére, azonban kinevezése még nem történt meg.

Hírdetés

Az RMDSZ elnökét azt követően kérdezte a cluj24, hogy Daniel Buda EP-képviselő, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Kolozs megyei elnöke kezdeményezte a párt vezető testületénél, egyezzenek ki az RMDSZ-szel annak érdekében, hogy a Kolozs megyei prefektusi tisztség a liberálisoknál maradjon. A Kolozs megyei prefektus kinevezése körüli cécóról egyébként itt írtunk, illetve, hogy mi az ára annak, hogy átpolitizálják a prefektusi tisztségeket, itt és itt elemeztük.

Kelemen nyilatkozatában utalt arra, hogy Kolozs megyében a szövetség számára az RMDSZ és a PNL közti további együttműködés fontosabb, mint a prefektusi tisztség.

“Nem tehetek róla, hogy a PNL úgy döntött, hogy az RMDSZ jelölhet a Kolozs megyei prefektusi tisztségre, de kicserélhetjük Bihar megyével”, nyilatkozta Kelemen Hunor. (Szabadság/hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »