Kedden az AUR megszavazza „a Cîþu-kormány leváltását”

Kedden az AUR megszavazza „a Cîþu-kormány leváltását”

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) kedden nem a Szociáldemokrata Párt (PSD) bizalmatlansági indítványát szavazza meg, hanem a Cîţu-kormány leváltását, „amely az utóbbi hat hónap során sok kárt tett” – jelentette ki hétfőn George Simion, az alakulat társelnöke.

Hírdetés

„A szociáldemokratáknak nem kellene a mi voksainkra alapozniuk, mivel mi elküldtük nekik az indítvány szövegéhez a javaslatainkat, de néhány mondatot kivéve nem vették át az általunk javasoltakat. Az AUR azonban megszavaz bármely indítványt, és csatlakozik bármely kezdeményezéshez, amelynek a célja ennek a kormánynak az eltávolítása, így mi holnap (kedd – szerk.megj.) nem a PSD indítványát szavazzuk meg, hanem a Cîţu-kormány leváltására voksolunk” – mondta Simion a parlamentben.

A Cîţu-kormány az utóbbi hat hónapban nagy kárt okozott minden romániainak, de főként a román vállalkozóknak – indokolta meg az alakulat döntését Simion. Hozzátette, reméli, hogy kedden sikerül megdönteni a kormányt, de ha mégsem, akkor az AUR is be fog majd nyújtani egy bizalmatlansági indítványt szeptemberben „vagy még korábban”. (agerpres)

Nyitókép: George Simion hivatalos Facebook-oldala.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »