Kárpátaljai Civil Nap Péterfalván – Népünnepély háromezer résztvevővel

Kárpátaljai Civil Nap Péterfalván – Népünnepély háromezer résztvevővel

A másfél éven át tartó bezártság után valamennyien vágyunk a tartalmas kikapcsolódásra, amely egyben lehetőséget teremt arra is, hogy találkozzunk és jót beszélgessünk barátainkkal, rég nem látott ismerőseinkkel. Tudva, hogy a járvány nem múlt el, és a továbbiakban is sok-sok kihívással kell szembenéznünk, az ilyen jellegű alkalmaknak még inkább megnő a jelentősége. Most éppen olyan kegyelmi időket élünk, amikor is megtarthatók a tömeges szabadtéri rendezvények. Ezt a lehetőséget használta ki a KMKSZ Ifjúsági Szervezete (KMKSZ ISZ), amely az elmúlt vasárnap délután jó hangulatú, nagyszabású találkozót szervezett. A péterfalvi stadionban első alkalommal megtartott Kárpátaljai Civil Nap elnevezésű rendezvény helyszínét több mint háromezren keresték fel.

Napközben teljes gőzerővel működött az erre az alkalomra kitelepült vidámpark, ahol légvár, paintball, trambulin, úszóbuborék stb. várta a látogatókat. Akik jöttek is szép számban és éhüket, szomjukat a lacikonyháknál és a sörsátraknál olthatták. Természetesen vásárfia, főként különböző játékok beszerzésére is mód nyílott.

Ahogy a karanténszabályok lehetővé tették, a nyár elején fokozatosan úgy nyitottunk mi is – tájékoztat Dobsa István főszervező, a KMKSZ ISZ elnöke. – Hisz nagyon éreztük, hogy valamennyiünknek hiányoznak ezek a közösségépítő együttlétek. Először sportrendezvények megtartásra nyílt mód, így június elején Nevetlenfaluban kispályás labdarúgó tornát szerveztünk, majd a hónap közepén a nagydobronyi horgásztanyán sor került a hagyományos horgász versenyünkre. Szervezésünkben június 20-án zajlott le a Tiszakeresztúr – Salánk Jótékonysági Félmaraton, ahol a Mezőgecsében élő SMA betegségben szenvedő Szálcsevics Anna gyógykezelésére gyűjtöttünk. Örömmel jelenthetem, hogy az akkor összegyűlt ötvenezer hrivnya jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a kislány elinduljon a felépülés útján.

Sajnos az augusztus elejére a beregszászi Barátság Stadionba tervezett, az Ismerős Arcok együttes részvételével meghirdetett koncertünket elmosta az orkán erejű széllel érkező eső – folytatja beszélgetőpartnerem. – De mint látja, a kudarc nem vette el a kedvünket, mivel most újból egy fergeteges közös buliba hívunk mindenkit. Az alkalmat Kárpátaljai Civil Napként hirdettük meg, mivel nem szerettünk volna kirekeszteni senkit. Örömmel látom, hogy a tizenéveseken kívül szép számban képviseltetik magukat a huszon-, harmincévesek is, akik többnyire a családjukkal együtt érkeztek. Kárpátalja valamennyi szegletéből várjuk az érdeklődőket. Akik, mint tapasztaljuk, érkeznek is szép számban.

Hírdetés

Az esti fellépőkről Simon Dávid fiatal újságíró kolléga, a szervezőcsapat tagja a következő tájékoztatást adta.

A Katapult immáron visszatérő vendégek számít, hisz ifjúsági szervezetünk rendezvényein eddig már három alkalommal volt jelen. Jellemző, hogy rövid időn belül fergeteges hangulatot tud teremteni, repertoárjában retro zene és mai slágerek egyaránt szerepelnek. Jellemző, hogy az előadás során különböző showelemek is előkerülnek. A leggyakrabban torták és fényrudak. A másik fellépő, a Gy.W.M. (Varga Márk) 2013-ban robbant be a köztudatba, s ma már a régióban az egyik legismertebb repper.

Népszerűségét Curtisnak köszönheti, hisz nyolc évvel ezelőtt ő fedezte fel. A harmadik előadó, DJ Szatmári 1993 óta lép fel, a Kárpát-medencében mindenhol megfordult, vidékünkön is többször. Szerzői és produceri munkákat is vállal. 2004-ben nagy változás történt a művész életében, mivel ettől az időtől kezdve Puskás Judit énekessel együtt lép fel. A negyedik fellépő rezidens Miklov (Valla Miklós Bátyúból) a legnépszerűbb kárpátaljai dj-ék egyike. Sikerének titka, hogy nagyon jó mixereket készít. Ő a KMKSZ ISZ bulijainak vezető dj-je, tehát ő zárja a jó hangulatú rendezvényeinket. Biztos vagyok benne, hogy így lesz ezúttal is.

Eszenyi Gábor


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »