Kántortalálkozót tartottak az ecsédi Boldogasszony-kápolnában

Kántortalálkozót tartottak az ecsédi Boldogasszony-kápolnában

Október 2-án, szent őrzőangyalok ünnepén – a zene világnapját követően – kántortalálkozót rendeztek a Heves megyei település Szentkút-völgyi kápolnájában.

Az esemény a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány és a helyi kántorszolgálatot végző személyek közös szervezésében, a jubileumi emlékévet záró eseményeként valósult meg.

A találkozón Csontos Péter a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány koordinátora és Mucsi László helyi kántor mondott megnyitó beszédet, szót ejtve a kántorhiányról, amely a paphiány mellett egyre szembetűnőbb probléma az egyházmegyékben.

Balogh Péter Piusz gödöllői premontrei apát előadást tartott a kántorképzés szükségességéről, a népi énekek és a liturgiáról. Szabó József Béla atya, az Egri Főegyházmegye zenei főigazgatója a kántorok szerepéről, szolgálatáról beszélt.

Hírdetés

Varga József plébániai kormányzó vezetésével rövid lelkigyakorlaton vehettek részt az eseményen megjelentek.

A kántortalálkozó szentmisével zárult, melyet Balogh Péter Piusz apát mutatott be; a szentmisét a kántori szolgálatot végzőkért ajánlotta fel. Szentbeszédében a gödöllői premontrei apát kiemelte az ünnep fontosságát.

A találkozón szíves szolgálattal közreműködtek a helyi Karitász tagjai, valamint a helyi kántorok, Pál Tamás és Mucsi László.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »