Kalmár a Fortuna Liga legjobbja

Kalmár a Fortuna Liga legjobbja

Három DAC-játékos is bekerült a labdarúgó Fortuna Liga 2020/2021-es szezonjának legjobb tizenegyébe. A legtöbb játékost a Slovan adja az álomcsapatba, összesen hatot.

Sorozatban hatodik alkalommal szerepel DAC-játékos a Fortuna Liga legjobb tizenegyében. Ezúttal Cesar Blackman, Eric Ramírez és Kalmár Zsolt kapott helyet a legjobbak között. Míg az első két futballistát először díjazták, addig a magyar válogatott középpályás már sorozatban harmadszor vehette át a kitüntetést. 

„Sok olyan mérkőzésen vesztettünk pontokat, amelyeken nem szabadott volna. A szezonunk első fele igazán jól sikerült” – értékelte röviden Blackman a díjátadón az idényt. Eric Ramírez pedig megköszönte az egész csapatnak a támogatást, mert nélkülük nem sikerült volna 16 gólt szereznie a szezonban. Elmondása szerint egyáltalán nem bánja, hogy az utolsó fordulóban Dawid Kurminowski megelőzte, mert ő egy remek ellenfél.

Mindössze három játékos őrizte meg tavalyi pozícióját a szezon legjobbjai között: Greif, az akkori győztes, Bozsikov és Kalmár. A többiek idén kerültek be először az év álomtizenegyébe.

Hírdetés

A legtöbb szavazatot Kalmár Zsolt szerezte (a 25 lehetségesből 24-et), Eric Ramírez neve 22 szavazócédulán jelent meg.

Kalmár, aki márciusban az Év futballistája hagyományos szavazásán már megnyerte a bajnokság legjobb játékosának járó kitüntetést, ezúttal is begyűjtötte ezt a címet. Kalmár térdét pénteken ismét megoperálták, így nem lehetett ott az ünnepélyes díjátadón. De videóban üzent a jelenlévőknek: „Ez pályafutásom legértékesebb individuális díja, nagyon boldog vagyok, hogy a bajnokság legjobb játékosának választottak. Köszönöm a klub támogatását és az edzők, valamint a csapattársaim segítségét, hiszen nélkülük nem nyerhettem volna meg a szavazást.”

Idén negyedszer hirdették ki a tehetségek legjobb tizenegyét. Ebbe a kategóriába azok a játékosok tartoznak, akik az adott idényben koruknak köszönhetően szerepelhetnek hazájuk U21-es válogatottjában. Ebbe a csapatba négy DAC-játékos is befért: Cesar Blackman, Schäfer András, Marko Divkovic és Eric Ramírez. 

Továbbá díjazták a legjobb edzőt, aki a zsolnai MŠK-t vezető Pavol Staňo lett. Szintén a zsolnaiaktól került ki a gólkirály Dawid Kurminowski, aki az utolsó fordulóban szerezett négy találatának köszönhetően előzte meg Eric Ramírezt, összesen 19 gólt szerezve. A Žilina csapata és Peter Čögley (Z. Moravce) nyerte a Fair play díjat. 

A szezon felfedezettjének pedig az aranyosmaróti David Hrnčárt válaszották. A legjobb játékvezető Peter Kráľovič lett. 
Az ankétban a Fortuna Liga csapatainak vezetőedzői, a Ligás Klubok Uniójának elnöke, a Szlovák Labdarúgó-Szövetség képviselő, további szakemberek és a sajtó képviselői szavazhattak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »