Jóváhagyták az állattenyésztési támogatások összegét

Jóváhagyták az állattenyésztési támogatások összegét

Szeptember 21-én, szerdán a kormány jóváhagyta a termeléshez kötött támogatások kifizethető összegét az állattenyésztésben. Így az érintettek hamarosan megtudják, hogy mekkora támogatást kapnak a gazdaságban tartott állataik után.

A kormányülésen valamivel több mint 185 millió euró értékű termeléshez kötött támogatás kifizetését hagyták jóvá. Az összeg megoszlása a következő: 1,68 millió euró a tejelő bivalyok, 13,1 millió euró a húshasznú szarvasmarhák, 71,3 millió euró a juhok, 99,3 millió euró a fejőstehenek tartásának támogatására jár, 54 ezer eurót a selyemhernyó-tenyésztők között osztanak szét. Az állatonkénti támogatás összegét a kifizetési ügynökség (APIA) hozza hamarosan nyilvánosságra, miután összesítik a kifizetésre jogosult állatok számát.

Hírdetés

Újdonságnak számít, hogy ebben az évben a támogatásra jogosult állattenyésztők is megkapják az előleget, ami a teljes támogatási összeg 70 százaléka lesz. Ezt az unió tanácsa engedélyezte, október 16-án pedig az állattenyésztésben is megkezdik az előlegek kifizetését. A támogatásokra szánt összeget a hazai költségvetésből utalják a gazdáknak, a kifizetést a román államnak a garanciaalapból téríti meg az Európai Unió.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »