Jónak lenni jó!: új rovat hétfőtől a Kossuth Rádióban

Jónak lenni jó!: új rovat hétfőtől a Kossuth Rádióban

A közmédia több mint tízéves múltra visszatekintő karitatív akciójának korábbi támogatottjait látja vendégül a Kossuth Rádió. A Jónak lenni jó! című rovatot minden hónap első hétfőjén hallhatják a 9 órakor kezdődő Délelőtt részeként.

A közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampánya 12 évre tekint vissza. A minden év végén megvalósuló karitatív akció keretén belül a közmédia a rendelkezésére álló valamennyi eszközzel évről-évre egy jó és nemes ügy mellé áll, összefogására buzdítja az embereket és azon dolgozik, hogy minél többen megismerjék és támogassák a választott ügyet.

A karitatív kampány egyedülálló a magyar médiapiacon, mind időtartama, mind az összegyűjtött adományok és támogatás tekintetében példaértékű összefogást valósít meg. Ferenc pápa áldását is megkapta a műsor 2014-ben.

A Jónak lenni jó! az elmúlt években a többi közt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot, a Peter Cerny Alapítványt, a covid-árvákat támogató Regőczi Alapítványt, és legutóbb a Semmelweis Egyetem Alapítványt támogatta.

Hírdetés

A Kossuth Rádió Délelőtt című műsorában május 6-tól minden hónap első hétfőjén jelentkező Jónak lenni jó! című rovatban a hallgatók megismerhetik milyen hatással volt a karitatív kampány a támogatott alapítványok, szervezetek életére, mi történt az eltelt idő alatt és miként érhető tetten, hogy  jobban megismerték és megértették a munkájukat az emberek.

Megszólalnak a visszatérő támogatók, akik elmondják számukra miért fontos számukra a Jónak lenni jó!, továbbá az állandó segítők is mesélnek arról, miért kötődnek a jótékonysági kezdeményezéshez. Az új rovatban felidézik a legemlékezetesebb pillanatokat, a legmeghatóbb jeleneteket, közeledve a decemberi új kampányhoz, annak részleteiről is egyre többet hallhatnak.

A május 6-i adásban a többi közt szó lesz az első kampányról, amikor a Dévai Szent Ferenc Alapítványt támogatta a Jónak lenni jó!. A stúdióban a projekt vezetője, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója, Siklósi Beatrix és Böjte Csaba ferences rendi szerzetes mesél a kezdetekről.

Jónak lenni jó! – minden hónap első hétfőjén 9 órától a Kossuth Rádión a Délelőttben.

MTVA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »