Jogerős ítélet az élettársát bántalmazó és fenyegető rendőr ügyében

Jogerős ítélet az élettársát bántalmazó és fenyegető rendőr ügyében

Jogerős ítélet az élettársát bántalmazó és fenyegető rendőr ügyében

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség három rendbeli könnyű testi sértés vétsége, két rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette és folytatólagosan elkövetett büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Nyírbátori Járásbíróságon.

Hírdetés

A vádirat szerint a férfi 2019 júliusától – féltékenységből – többször is bántalmazta élettársát, nem engedte, hogy elhagyja a családi házat, majd fenyegetéssel arra akarta rávenni a sértettet, hogy vonja vissza az ügyben tett feljelentését.

A Nyírbátori Járásbíróságon tartott előkészítő ülésen a vádlott a váddal egyezően beismerte a bűncselekmények elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a beismerést elfogadta és a vádlottat bűnösnek mondta ki a vádirat szerinti minősítés szerint.

A bíróság a vádképviseletet ellátó ügyész büntetési indítványával megegyezően, a vádlottat 1 év és 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, és katonai büntetésként lefokozta, amellyel a rendőr elveszítette a hivatását is.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »