Jobban értjük már a keresztény jelképeket

Jobban értjük már a keresztény jelképeket

Márciusban két év kényszerkihagyás után újra elindult a Regnum Marianum Akadémia előadássorozata. A Felvidéken működő akadémia célja a világi Krisztus-hívők elméleti képzése, hogy hitük elmélyítése mellett számot tudjanak adni a bennük élő reménységről.

Az akadémia életre hívója a Pázmaneum Polgári Társulás, szervezője a 2005-ös kezdetektől Farkas Zsolt atya, aki jelenleg a szőgyéni egyházközség esperesplébánosa, a Jó Pásztor Alapítvány elnöke, a Pázmaneum elnökségi tagja.

Zsolt atya fontosnak tartja, hogy az előadások a jelen kor kihívásaira, problémáira, élethelyzeteire adjanak keresztény útmutatást, bevonva a hallgatókat ezek megvitatásába.

Hírdetés

Az előadássorozatnak a szőgyéni könyvtár és galéria előadóterme ad helyet.

Az áprilisi előadást Farkas Zsolt atya tartotta Húsvét keresztény hagyománya címmel. Szólt a keresztény és pogány jelképrendszerekről, a zsidó hagyományokról, a szokásokról, ezek eredetéről, a húsvéti liturgiáról. Rengeteg érdekességet megtudtunk, többek közt a barkáról, a bűnbakról, a Jézus korabeli büntetésekről, a korpusz nélküli keresztről, de arról is, hogy kerül a húsvéti nyúl a képbe.

Mivel az előadást az akadémia együtt szervezte a Szépkorúak klubjával a jelenlévők az előadás után elbeszélgettek a régi liturgikus hagyományokról, annak változásáról, a szokásjogról.

A következő előadást május közepére tervezik.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »