Jó alapnak tarja a közös ellenzék oktatási programját a Jobbik, készek újratárgyalni a részleteket

Jó alapnak tarja a közös ellenzék oktatási programját a Jobbik, készek újratárgyalni a részleteket

A Jobbik továbbra is alkalmasnak tartja az ellenzék korábban kidolgozott oktatási programját. Ander Balázs az elmúlt hetek tömegtüntetései és a tanárok polgári engedetlensége révén kialakult helyzet nyomán oktatási kerekasztal összehívását szorgalmazta. Támogatja továbbá az Egyesült Diák Front (EDF) 5 pontos követelését, amely egyebek mellett a tanárhiányra és a sztrájkjog visszaállítására hívja fel a figyelmet.

Ander Balázs Jobbik
Béli Balázs

Hírdetés

A jobbikos szakpolitikus hangsúlyozta, ezek a követelések szintén részét képezik a közös ellenzék oktatási programjának, amely megfelelő alap lehet az oktatási kerekasztal-tárgyalások során.

Az ellenzék a civilek és a különféle szakmai érdekképviseletek bevonásával alkotta meg azt a programot, amely alapja lehet az oktatás átfogó átalakításának, s amelynek sarkalatos pontja a pedagógusok bérrendezése mellett az oktatás modernizálása, a XXI. századi elvárásoknak megfelelő körülmények megteremtése

– mondta el az Alfahírnek Ander Balázs, aki hangsúlyozta, a programok részletein hónapokig dolgoztak, de a kialakult helyzetben a Jobbik kész arra, hogy tovább finomítsák, újratárgyalják, aktualizálják az elkészült oktatási programot.

A vasárnap délutáni diáktüntetésről készült videós riportunkat lentebb megtekintheti:


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »