Jens Stoltenberg: Kijevnek képesnek kell lennie csapást mérni az oroszországi légibázisokra

Jens Stoltenberg: Kijevnek képesnek kell lennie csapást mérni az oroszországi légibázisokra

Jens Stoltenberg: Kijevnek képesnek kell lennie csapást mérni az oroszországi légibázisokra Mészáros Richárd2024. 05. 27., h – 13:26

A Kijevnek átadott NATO-fegyverek azonnal ukrán tulajdonba kerülnek, így Kijevnek képesnek kell lennie arra, hogy azokkal csapást mérjen például „oroszországi légi bázisokra” – jelentette ki hétfőn a NATO-főtitkár.

Hírdetés

Jens Stoltenberg véleményét a bolgár fővárosban, Szófiában ismertette a NATO parlamenti közgyűlésének ülésén, az Egyesült Államokban júliusban tartandó NATO-csúcstalálkozót megelőzően.

„Biztos vagyok benne, ha fegyvereket adtunk át Ukrajnának, akkor ezek már nem a mi fegyvereink, hanem az ő fegyvereik, ami azt jelenti, hogy csapást mérhetnek velük legitim katonai célpontokra, többek között Oroszországban. Például olyan légibázisok ellen, amelyeket Oroszország használ” – tette hozzá.

Az észak-atlanti szövetség vezetője ugyanakkor szót emelt az ellen, hogy a NATO-erők „Ukrajna területén vagy légterében” bevetésre kerüljenek, mert szerinte ellenkező esetben „nehéz lesz a szervezetet távol tartani a konfliktustól”.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »