Jaroslav Naď vezeti a Demokraták pártot

Jaroslav Naď vezeti a Demokraták pártot

Ezentúl Jaroslav Naď vezeti a parlamenten kívül rekedt Demokraták pártot. A párt küldöttei szombaton Eperjesen rendezett országos kongresszusukon választottak új elnököt. A 120 jelenlévőből 109-en szavaztak az Eduard Hegert az elnöki poszton felváltó Naďra.

A párt kongresszusán egyúttal kinyilvánították politikai tevékenységük folytatására irányuló szándékukat az államfő-, az önkormányzati és a parlamenti választásokon, valamint az európai parlamenti választásokon való sikeres szereplés érdekében.

„Ma már sokan mondják, sajnálják, hogy nem jutottunk be a parlamentbe, hogy hiányzunk onnan, és én remélem, hogy munkánk eredményeként meghatározóvá válunk nemcsak a preferenciákat, hanem az eredményeket tekintve is, melyek egészen más szerepre tesznek bennünket alkalmassá a jövőben” – fogalmazott az új elnök.

Hírdetés

„A parlamenti választások óta közel 250 új tagot vettünk fel sorainkba, többen kérik a felvételüket, mások felvétele pedig folyamatban van. Megyei szinten lefedtük a régiókat, januártól pedig az összes körzetet” – állította. A jövő évi európai parlamenti választásokra vonatkozó elképzeléseit is szeretné ismertetni, továbbá foglalkoznak az elnökválasztás kérdésével is,

A kongresszuson megválasztották a párt új alelnökeit is, Eduard Heger, Andrea Letanovská, Juraj Šeliga és František Oľha személyében. A küldöttek az elnökség további tagjaivá Dorota Nvotovát, Kristián Čechmáneket, Michal Kičát, Marek Polonecet és Jozef Sýkorát választották. A párt főtitkára Peter Markovič marad.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »