Járőrök és iskolák kaptak kerékpárokat Losoncon

Járőrök és iskolák kaptak kerékpárokat Losoncon

Losonc városa a polgári járőrök működtetésére 500 000 eurót kapott. A polgári járőrök egységei márciusban kezdték meg munkájukat.

Működésükhöz a város kiosztotta azokat a kölcsönözhető kerékpárokat, amelyeket az elmúlt években a lakosok vehettek igénybe kölcsönzés formájában. A kerékpároknak köszönhetően a polgári járőrök gyorsabban közlekedhetnek, és bejárhatják az egész várost. Erről az újdonságról a képviselőtestület a közösségi hálón tájékoztatott, hozzátéve, hogy a kerékpárokból kaptak a város alap- és középiskolái is.

A helyi polgári járőrök működésére kapott 500 000 eurós támogatásból márciusban vezették be ezt a szolgáltatást. A hat két-két személyből álló járőrség főleg a közrend betartására ügyel a meghatározott területeken.

Hírdetés

“A kerékpároknak köszönhetően gyorsabban mozognak, nagyobb területet bejárnak és a nehezebben megközelíthető helyekre is eljutnak. Ugyanakkor a kerékpáros közlekedéssel még az egészséges életmódot is népszerűsítik, illetve a kerékpározás által egyéb alternatív közlekedési lehetőségekre is felhívják a figyelmet” – jelezte a képviselőtestület.

A képviselők azokat a kerékpárokat bocsátották a járőrök rendelkezésére, amelyek eddig az úgynevezett bikesharing, azaz a kölcsönözhetőség keretében szolgáltak. A város a kerékpárokat a Besztercebányai Megyei Önkormányzattól kapta és azok az alap- és középiskolák is megkaphatták, amelyek érdeklődést mutattak irántuk.

“A tanulók nevelési-oktatási és sportcélokra egyaránt alkalmazhatják azokat. Egyben célunk az is, hogy kiterjesszük a kerékpáros közlekedést a városban, és kialakítsuk az emberek pozitív hozzáállását a kerékpározáshez” – nyomatékosította a képviselőtestület.

(BM/Felvidék.ma/Teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »