Jakab Péter ellen szabálysértési eljárás indul

Jakab Péter ellen szabálysértési eljárás indul

A Blikk kért információt a rendőrségtől annak nyomán, hogy Jakab Péter tegnap éjjel  Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor képét vetítette az Országház falára a Fizessenek meg a tolvajok! Jólétet minden magyarnak! felirattal. A rendőrök miután észlelték a fényfestést a körbevették a Jobbik elnökét, de végül a Készenléti Rendőrség emberei távoztak a helyszínről.

A rendőrség a napilapnak most azt válaszolta, hogy az Országgyűlési Őrség 2021. május 19-én 1 óra 21 perckor érkezett jelzése szerint egy ötfős társaság az Idősebb Antal József rakparton projektorral arcképeket vetít az Országház falára. A Készenléti Rendőrség közterületi járőrszolgálatot ellátó állománya 1 óra 27 perckor intézkedést kezdeményezett. Jakab Péter országgyűlési képviselő igazolta magát, majd elmondta, hogy véleménynyilvánítás céljából vetített arcképeket az Országház falára és a társaság további négy tagja a sajtó képviselője. 

A rendőri intézkedés az igazoltást követően lezárult, a rendőrök tájékoztatták a képviselőt panasztételi lehetőségéről, amelyet tudomásul vett, majd mind az öten távoztak a helyszínről. A Készenléti Rendőrség a rendőri jelentést – a védelmi intézkedések megsértése miatt – megküldi az illetékes szabálysértési hatóságnak

– áll a rendőrség válaszában.

Hírdetés

Jakab Péter panasszal él

A telex megkérdezte Jakab Pétert, hogy miért a kijárási tilalom ideje alatt akciózott? A Jobbik elnöke azt válaszolta, azért, mert tudta, hogy akkor kapcsolják le az Országház díszkivilágítását. Arra a kérdésre, hogy kapott-e a helyszínen figyelmeztetést arról, hogy megsérti a védelmi intézkedéseket – ami feltehetően a kijárási tilalmat jelenti -, azt válaszolta, hogy se tájékoztatást, se figyelmeztetést nem kapott, és arról sem, hogy esetleg eljárás indulhat ellene. Arra a kérdésünkre, miszerint ha indul eljárás, kíván-e panasszal élni, azt felelte:

Miután képviselői munkavégzés miatt voltam közterületen, így jogszerűen tartózkodtam ott. Ha emiatt eljárás indul, természetesen panasszal élek

– áll a Jobbik elnökének válaszában.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »