Jakab Péter: A kormányból kijönne egy börtönválogatott

Jakab Péter: A kormányból kijönne egy börtönválogatott

Országgyűlés-azonnalikérdésekMTI 2021. május 31., hétfő.

Jobbik: minek kellene nevezni a miniszterelnököt?

Jakab Péter (Jobbik) azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy őt minek kellene neveznie.

Emlékeztetett: amikor kimondta a “ficsúr” szót a parlamentben, tízmillió forintra büntették, ezért azt firtatta, mely szavak kimondásáért jár büntetés. Nem őt büntették, hanem a nemzetet – tette hozzá.

A Jobbik elnöke hétfőn arról kérdezte Orbán Viktort, hogyan szólíthatja, ha már a ficsúr szóért legutóbb 9,6 milliós bírságot kapott. Jakab Péter most is feszegette a szabályokat, amikor elvtársnak és kommunistának nevezte a miniszterelnököt, de most nem Kövér László vezette az ülést, hanem a KDNP-s Latorcai János.

Csak azt nem értem, hogy mire fel ennyire sértődősek.

Hát önök itt szólítottak már minket csicskának, a szavazóinkat mosléknak, a nőket szánalmasnak, a gyermekeket közjószágnak, a melósokat prolinak, az orvosokat inasnak, engem büdös bunkónak.

Én meg akkor szólítsam önöket, nem tudom én, mókuskának, vagy hogy?

Azt is kérdezte, hogyan kellene nevezni azokat a politikusokat, akik közpénzért rázzák a rongyot, írja az MTI 2021. május 31., hétfő.

Hírdetés

Orbán Viktor miniszterelnök úgy válaszolt, sokadszor hallgatják meg a frakcióvezetőt, és egy ideig komolyan vették, de már egy másik műfajban utazik, komédiás, aki bohócot csinál magából.

Ez azonban sokba kerül a választópolgároknak, havonta hatmillió forintba – közölte.

Azt mondta: a képviselő térfelén Gyurcsány Ferenc a főnök, aki azért alkalmazza, hogy “csörgősipkát” húzhasson a fejére.

Szellemesebb mutatványokat várnak a képviselőtől – jegyezte meg.

Jakab Péter erre tolvajnak nevezte a kormányfőt, amiért figyelmeztetést kapott az ülést vezető alelnöktől.

Ezt követően azt mondta: a kormányból kijönne egy börtönválogatott, és egy sálat mutatott fel, ezzel jelezve, hogyan szurkolna a kormány börtönválogatottjának, amiért megvonták tőle a szót.

Orbán Viktor kijelentette: a Jobbik a legkorruptabb magyar párt, már az előző ciklusban is eladó volt, akkor is megvette egy milliárdos, és most egy másiknak, Gyurcsány Ferencnek adták el. A párt alapító okiratában azt írták, hogy a Jobbik feladata a kommunista utódpárt eltávolítása a hatalomból – közölte, és azt kérdezte Jakab Pétertől, mit és mennyit kapott Gyurcsány Ferenctől, hogy ezt a mondatot kitörölje a Jobbik emlékezetéből.

Magyar Tudat

Megosztás

The post Jakab Péter: A kormányból kijönne egy börtönválogatott appeared first on Magyar Tudat.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »