IV. Nemzetiségi konyhaművészeti ünneplés

Megtartották a IV. Nemzetiségi Gasztrofesztivált szombaton, a szeptember 21-22-én megrendezett Vecsési káposztafesztivál keretében.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Vecsésen, a rendezvény megnyitóján elmondta, hogy az idei IV. Nemzetiségi Gasztrofesztivál bevételét egy nemzetiségi iskola és két nemzetiségi óvoda kapja.

„Az a 13 nemzetiség, amelyik részt vesz a gasztrofesztiválon, az árusított ételekből származó bevételt a német nemzetiségi iskola és két nemzetiségi oktatást végző óvoda részére ajánlotta fel” – fogalmazott az államtitkár.

Hírdetés

Soltész Miklós egyben megköszönte a városnak, hogy ételszállítmányt indítottak el az árvízi védekezésben résztvevőknek. Hozzátette, hogy a nemzetiségek gasztrofesztiváljának résztvevőivel közösen több mint 500 adag ételt küld az államtitkárság is a gátakon dolgozóknak.

A vecsési káposztafesztivál keretében megtartott IV. Nemzetiségi Gasztrofesztiválon Magyarország 13 nemzetisége mutatja be hagyományos konyhaművészetét, a főzőcsapatok autentikusan berendezett standoknál, látványkonyhában készítik el nemzeti fogásaikat.

A fesztivállátogatók megkóstolhatják a különféle tájak és kultúrák ízeit a Kárpát-medence, a Balkán, valamint Kelet-Közép-Európa országaiból, sőt Örményországból is.
A kóstolók mellett a rendezvény keretében koncertekkel, néptáncbemutatókkal és táncházzal várják a vendégeket.

Magyarországon 13, hivatalosan elismert nemzetiség él: roma, német, román, szlovák, horvát, ukrán, lengyel, görög, bolgár, szlovén, ruszin, örmény, szerb.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »