Egy görcs és Redzic Damir szállította a DAC győzelmét Szakolcán

Egy görcs és Redzic Damir szállította a DAC győzelmét Szakolcán

Egy görcs és Redzic Damir szállította a DAC győzelmét Szakolcán Lencsés Zoltán2024. 09. 21., szo – 19:58

A DAC labdarúgócsapata két hajrában szerzett góllal 3:1-re győzött a tabella utolsó helyén álló szakolcaiak otthonában, a Niké Liga 8. fordulójának mérkőzésén.

Nem tudni, hogy Xisco Munoz vezetőedző a Trencsénben lőtt gólja, vagy a rengeteg nagyszerű egyéni megoldása miatt ültette le a cserepadra Redzicet, cserébe viszont történelmi lehetőséget adott Szakolcán a 15 éves Bősze Leventének, aki a szlovák élvonal valaha volt legfiatalabb kezdőjátékosa lett. A  keddi bajnokihoz képest Bassey és Herc is ott találta magát a dunaszerdahelyi kezdőben, míg Andzouana a cserepadra szorult. Vitális sérülés miatt került ki a keretből, a Dimun–Almási–Gruszkowski hármas pedig továbbra sem épült fel.

Az első negyedórában a DAC óvatosan kereste a fogást a hazaiakon, aztán az első komolyabb lehetőségét gólra váltotta: egy gyengécske hazai felszabadítás után Ramadan visszapasszát Trusa vágta a hálóba – 0:1. Bár a visszajátszások során nem lehetett felfedezni egyetlen gyanús mozdulatot sem a szituáció során, a VAR-szoba csak jó fél percnyi rejtélyes vizsgálódás után adta meg a találatot.

További tíz perc erejéig a DAC ritmusban maradt, de aztán elkezdett szétesni a vendégek játéka, felesleges szabadrúgásokat és szögleteket ajándékoztak a hazaiaknak, és ennek közvetlenül a szünet előtt meg is lett az eredménye. A szakolcai Alvés 18 méterről végezhetett el szabadrúgást, Popovics pedig megkövülten nézte, ahogy a labda a felső sarokba csapódik – 1:1.

Munoz nem volt elégedett a látottakkal és a szünetben alaposan belenyúlt a csapatba. Bősze, Bassey és Mendez is az öltözőben maradt, helyettük Redzic, Yapi és Andzouana futott ki a pályára. Nem mondhatni, hogy a cserék lendítettek a vendégek játékán, sőt, a szakolciak egyre lendületesebben szövögették támadásaikat. A fura Ramadan–Tuboly cserével pedig nem úgy tűnt, hogy Munoz a csapata alig létező támadójátékát akarja erősíteni. Könnyedén elszórt labdák és ötlettelen támadásépítés jellemezte a dunaszerdahelyiek játékát. A hajrában már kockáztatott a DAC vezetőedzője, Szendrei Ákos érkezett a pályára, de továbbra is a hazaiak voltak kezdeményezőbbek. Aztán jött a szakolcai Martin Nagy, aki 30 méterre saját kapujától, egy labdakihozatal közben görcsöt kapott, Andzouana elcsente a labdát és ziccerbe hozta Redzicet, aki nem hibázott – 1:2.

Hírdetés

Mindent egy lapra feltéve mentek előre a hazaiak, beleértve Junas kapust is, de nem tudtak hasznot húzni egy kapu előtti kavarodásból. A gyors DAC-kontra végén viszont Redzic az üres kapura megadta a kegyelemdöfést – 1:3.

A DAC nem a Trencsénben látott arcát mutatta, sokkal inkább a kassaiak és a besztercebányaiak otthonában mutatott, csalódást keltő teljesítményét idézte meg a csapat, de ezúttal sokkal szerencsésebb volt számukra a mérkőzés végkifejlete. A győzelemhez elsősorban a lesipuskás Redzicre volt szükség.

Gólszerzők: Alves (45+1.), ill. Trusa (15.), Redzic (90., 90+3.)

Sárga lap: Matejov, ill. Bajo

Jv.: Marhefka

Skalica–DAC 1:3 (1:1)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »