Itt vannak az operatív törzs szerdai bejelentései – cikkünk frissül

Itt vannak az operatív törzs szerdai bejelentései – cikkünk frissül

Ismét emelkedett az új fertőzöttek és a halálos áldozatok száma is, miközben már négy vakcinával zajlik az oltás. A koronavírus-járvány legfrissebb információi az operatív törzstől. Kövesse velünk élőben!

2040 háziorvosi praxisnak lesz lehetősége az AstraZeneca-vakcinával oltani, 2964 praxisban a Pfizer-oltással oltanak – jelentette be Békássy Szabolcs országos kollegiális szakmai vezető háziorvos. Emellett a háziorvosok választják ki azokat, akik a Szputnyik V vakcinát kaphatják meg.

Hírdetés

A háziorvosok azt jelezték, hogy a páciensek érdeklődnek telefonon, de azt kérik, hogy várják meg az orvos jelentkezését, a háziorvosok minden héten frissített listát kapnak a regisztrált oltakozókról. Azt kérik, hogy akiket oltásra hívnak, tartsák az időpontot, így elkerülhetik a tumultust.

A praxisok azt jelzik, hogy ismét egyszer több a megbetegedés, ezért azt kérik, hogy a járványügyi szabályokat tartsák be, és regisztráljanak az oltásra. A vakcinákról mindenki tájékozoódjon figyelmesen, ehhez forrásként a háziorvos kollégákat ajánlom – mondta Békássy Szabolcs.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »