Orbán Viktor Strasbourgban – cikkünk frissül

Orbán Viktor Strasbourgban – cikkünk frissül

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Tartson velünk, cikkünk folyamatosan frissül!

„Szokásos lökdösődést és csihi-puhit” ígért Orbán Viktor magyar miniszterelnök keddi strasbourgi meghallgatására az Európai Parlamentbe, ahol két órán keresztül állt újságírók rendelkezésére egy nappal az előtt, hogy az EP-ben ismertetné a magyar soros EU-elnökség programját.

A kormányfő korábban egy videót is közzétett a Facebookon, amelyben arról szól, hogy Európa súlyos bajoktól szenved, ezek közt a migrációtól és saját gazdasági alulteljesítése miatt is.

A tájékoztatón Orbán Viktor mellett Gál Kinga Fidesz-alelnök és EP-képviselő állt az újságírói érdeklődés középpontjába.

„Azt találtuk ki, hogy miután szerdán a szokásos csihi-puhi és lökdösődés eltereli a figyelmet az EU-s elnökségi programról, ezért hasznos lenne, ha bemutatnánk az EU-s elnökség programját” – vágott mondanivalójába Orbán Viktor.

Ismertette: július 1-től – 2011 után másodszor – az EU soros elnöke Magyarország, ő személyesen második alkalommal vezeti ezt a munkát, és „be van írva a harmadik időpont is” a naptárába.

Az unió helyzete ma szerinte jóval súlyosabb, mint 2011-ben volt:

  • Ukrajnában háború dúl
  • Hírdetés

  • súlyos konfliktusok dúlnak a Közel-Keleten
  • és Afrikában is
  • és minden nemzetközi konfliktus az eszkaláció veszélyével fenyeget
  • a migráció 2015 óta nem látott mértéket öltött
  • a biztonság szétesőben van, most épp a svédek jelentették be, hogy a schengeni szabad mozgásnak vége.
  • Ezen a ponton bekiabálás hallatszott: „mennyiért árulta el a hazát, miniszterelnök úr?”

    Ezt kommentálva azt mondta, „a magyar egy direkt nyelv”, „amikor egy magyar politikus azt mondja a másikra, hogy gazember, akkor azt mondja, hogy nem ért vele egyet”.

    Visszatérve az eredeti témához azt mondta, az EU sokat veszített versenyképességéből, ezt a Draghi-jelentés is felvonultatta már.

    Cikkünk frissül.


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »