“Itt vagyok és élek…”

“Itt vagyok és élek…”

Október 15-e neves nap nemzetünk és a magyar nemzetiszocialisták emlékezetében, hiszen a nemzet élni akarása és szembehelyezkedése az igazságtalansággal és árulással a legfényesebben nyílvánult meg a hungarista hatalomátvételben. Egyszerre emlékezünk elődeink merész és példamutató helytállására és Horthy Miklós árulására. Honlapunk fennállása óta számos cikket leközültünk már amelyek a mai naphoz kapcsolódó eseményeket dolgozzák fel különböző szempontokból. Miképp egy újabb magasztos hangvételű cikknél többet nem igen lehet, meg nem is érdemes papírra vetni, ezért ebbena cikkben összeszedtük azokat az írásainkat, amelxxek a témával foglalkoznak. Minden cikk más szemszögből közelítve meg a 77 éve történt hazánk történelmében mindenképp fordulópontnak számító eseményeket.

A hatalom átvétel erkölcsi alapjai:

Először is fontos letisztáznunk, hogy a hatalomátvétel legitim volt, Szálasi Ferenc és kormánya pedig jogfolytonos volt. Ezt mutatja be nekünk nagyon részletekbe menően Csontos Szigfrid a Hungarizmus és jogfolytonosság c. írásában:

Hungarizmus és jogfolytonosságAz árulót az ellenség is megveti

Nem mehetünk el szó nélkül Horthy tette mellett sem, aki azzal, hogy megpróbálta elárulni szövetségeseinket és azon vörös rém oldalára állni, amely ellen ’19-ben még ő maga hírdetett harcott, adddigi életét köpte szembe:

Az áruló jussa az erkölcsi halál!Amit nem tanítanak az iskolában

Hírdetés

Mindképp itt kell állni a nem rég elhunyt Dobszay Károly cikkének is, aki epilógusában nagyon pontosan világít rá ’44 október 15-i és azt követő események számos nem ismert aspektusára és rántja le a leplet a sok hazugságról:

Epilógus 1944. október 15. kapcsánA remény napja

Végül pedig álljon itt két évvel ezelőtti megemlékező cikksorozatunk, melyben szerkesztőink és egykori paxosok fejtik ki pár gondolatban, hogy számukra mit jelent 1944 október 15-e:

A Remény Napja – Ünnepi írások a hatalomátvétel 75. évfordulójára I. RészA Remény Napja – Ünnepi írások a hatalomátvétel 75. évfordulójára II. RészA Remény Napja – Ünnepi írások a hatalomátvétel 75. évfordulójára III. Rész

Elődeink példája mindig előttünk lesz, amíg élünk teszünk róla, hogy igazságuk ne menjen feledésbe. Kérjük Istent, hogy aadjon nekünk erőt, hogy ha kell mi is megtudjuk tenni, amit az egykori hungaristáknak volt bátorságuk meglépni!

Zöldinges.net. – Bognár Albert

A “Itt vagyok és élek…” bejegyzés először Zöldinges.net-én jelent meg.


Forrás:zoldinges.net
Tovább a cikkre »