Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kiállítás

A marosvásárhelyi születésű, jelenleg Kolozsváron élő és alkotó, Párizs és Brüsszel galériáiban is kiállító képzőművész műveit bemutató tárlatot Portik-Blénessy Ágota művészettörténész és Bordás Beáta, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője méltatja. * Július 23-án, kedden 15 órától az Erdélyi Művészeti Központ földszinti kiállítótereiben megnyílik Incze János Dés (1909–1999) festőművész retrospektív kiállítása. A tárlatot Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, Deák Ferenc Loránd művészettörténész és Bordás Beáta, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője nyitja meg. A tárlat anyagát válogatta Bordás Beáta, a kiállítást rendezte Miklós Szilárd. KRISZTUS KIRÁLY-TEMPLOM. A Steigerwald Tibor fotóiból és Kisgyörgy Benjamin elmélkedéseiből összeállított  Lélek­ösvényen című fotótárlat 4. stációja a sepsiszentgyörgyi Gyár utcai katolikus templomban az irodai program szerint látogatható.

Zene 17. JAZZ ÉS IMPROVIZÁCIÓS ZENEI MŰHELY. Július 14–21. között tart a jazztábor Sepsiszentgyörgyön a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében, partnerségben a Sepsi Jazz & Blues és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesülettel. A napi program: egyéni hangszeres oktatás, jazzelmélet, jazztörténet, zenekari gyakorlat, koncertek és jam sessionök. A vezető, oktató tanárok: Kovács Linda és Vörös Nikolett (ének, vokál), Márkus Tibor (zongora, jazzelmélet), Gyárfás István (gitár), Tóth Viktor (szaxofon, klarinét), Kovács Ferenc (hegedű), Szentgallay György (basszusgitár) és Gyárfás Attila (dobok, ütős hangszerek). NYÁRESTI KONCERT. A sepsiszentgyörgyi református vár­templom nyári színpadán július 18-án, csütörtökön 19 órától Balázs Fecó legszebb dalai csendülnek fel helyi zenészek, énekesek, valamint a vártemplomi kórus előadásában. Az emlékkoncerten közreműködik Kolcsár József színművész.

Hitvilág TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a Szemerjai Református Egyházközség könyvtártermében. ÉLET A LÉLEKBEN. A sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánián ma 18.45–21 óráig, a Krisztus Király-plébánián szerdán 19–21 óráig tartják az Élet a Lélekben plébániai imacsoportok találkozóját, melyet élőben közvetítenek az eletalalekben.ro honlap Élő adás menüpontjában, ugyanott a hangfelvétel vissza is hallgatható. SZÜLŐK ISKOLÁJA CSALÁDOS TÁBOR. A Gyulafehérvári Főegyházmegyei Családpasz­toráció családokat, házaspárokat hív a Szülők Iskolája családos táborba, melyet Hargita Megye Tanácsának támogatásával szervez Hargitafürdőn a pálosoknál augusztus 29. és szeptember 1. között. Az idei téma: Isten útja az ember, a hit útja a kapcsolat. Bejelentkezni az ersekseg.ro oldalon megosztott űrlap kitöltésével lehet, bővebb információ is ott található.

Képernyő RTV1. Ma 15 órától: Kovács András Ferenc emlékére – két archív anyaggal emlékeznek a tavaly elhunyt költőre. 1981-ben saját versét olvasta fel, majd 1993-ban a Szárhegyi Irodalmi Délután egyik résztvevője volt. * Láncok – a budapesti Szabó Dorottya festőművész kiállítása. 15 év munkáiból válogatott tárlat nyílt a bukaresti Liszt Intézetben idén tavasszal. * A tesóm és én – Törékeny és csillogó, színes és áttetsző – ilyen anyagokkal dolgozik nap mint nap a két Egri fivér. István, az idősebb vitráliumokat, vagyis színes ólomüveg ablakokat készít templomokba, középületek lépcsőházaiba, folyosóira és magánlakásokba. Öccse, András tűzzománcalkotásokban bontakozik ki. Akárcsak felesége, Anasztaszja Vdovkina, maga is a vörösréz, az iszapzománc és az ékszerzománc segítségével teremt bűvöletes, álomszerű világokat.

Hírdetés

Szakmai műhelykonferencia Hogyan neveljük egyszülősként gyerekünket? címmel július 19-én Kézdivásárhelyen a Közösségi Szolgáltatási Komplexumban szakmai műhelykonferenciára kerül sor. A program: 10 órától a köszöntőbeszéd után Bálint Olga intézményvezető bemutatja a Közösségi Szolgáltatási Komplexum – Szentkereszty Stephanie Egyesület működését; 10.20-tól Gyereksarok – kézműves-tevékenységek, mozgásos játékok Benkő Krisztina pedagógus és Csavar Zenkő kinetoterapeuta vezetésével; Szülősarok – Hogyan neveljük egyszülősként gyerekünket?, a beszélgetés házigazdája Bálint Olga pszichológus, mentálhigiénés szakember, life coach, a beszélgetés vendégei: Pál Edith, az Egyszülős Klub, Háromszék vezetője, Dobolyi Tünde kézdivásárhelyi ügyvéd, Szilveszter Szabolcs egyetemi adjunktus, Kézdivásárhely alpolgármestere, moderátor: Csoma Tünde Dalma pszichológus, mentálhigiénés szakember, terapeuta. A 11.45-től kezdődő kulturális műsorban fellép: Pál Anna Glória, a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncművész Szak Klasszikus Balett Szakirány Előkészítő képzés I. éves növendéke és Kaly Roland énekes, dalszerző, előadóművész.

Tizedik bringás kincskeresés A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület július 20-án megszervezi a tizedik kerékpáros kincskeresést a Nemere Útján Elemér a Nemerén címmel. A kincskeresésre korhatártól függetlenül várják azon személyek jelentkezését, akik szeretnek kerékpározni és szeretik a kihívásokat, kalandokat. Amire szükség lesz: egy működőképes állapotban levő biztonságos kerékpár, fényképezőgép, kalandvágy, kreativitás, logikus gondolkodás. Javasolt bukósisak viselése, illetve napolaj használata. A szervezők az indulásnál biztosítanak egy térképet, feladatleírást és kis nassolnivalót. A helyek száma korlátozott. Bővebben a zoldnap.info-n. Jelentkezni július 18-ig lehet a 0766 611 066-os telefonszámon vagy az office@zoldnap. info e-mail-címen.

Mozi MŰVÉSZ MOZI. A sepsiszentgyörgyi mozi mai műsorán: 16.15-től Agymanók 2. (románul beszélő amerikai animációs kalandfilm), 16.30-tól Gru 4. (magyarul beszélő amerikai animációs vígjáték), 18.15-től Lefkovicsék gyászolnak (magyar film­dráma), 18.15-től Vigyél a holdra (román feliratos amerikai romantikus vígjáték), 20 órától Anyai ösztön (magyarul beszélő amerikai thriller), 20.45-től A fattyú (román feliratos dán történelmi film).

Nyitvatartás a könyvtárban A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár szeptember 10-ig nyári nyitvatartási rend szerint várja olvasóit. Kölcsönző: kedden 9–19 óráig, szerdától péntekig 9–17 óráig, szombaton 9–13 óráig. Olvasóterem: keddtől péntekig 10–17 óráig, szombaton zárva. Gyermekkönyvtár: kedden 10–19 óráig, szerdától péntekig 10–17 óráig, szombaton 9–13 óráig. A Sport utcai fiókkönyvtár programja nem változik.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Romulus Cioflec utcai Hygea III. gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0267 310 110). Kézdivásárhelyen ma a Dózsa György utcai Ambrózia II. patika a szolgálatos. Honlap: colegfarmcovasna.ro/hu.

Röviden SZORGOS KEZEK. A sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia könyvtárában ma 15 órától kézműves-népművészeti tevékenységre (hímzés, kötés, horgolás, gyöngyfűzés) várja az érdeklődőket a Szorgos Kezek Díszítőművészeti Szakkör. SZÚNYOGIRTÁS KÉZDIVÁSÁRHELYEN. Kézdivásárhely önkormányzata értesíti a lakókat, hogy ma és szerdán szúnyogirtást végeznek a céhes városban. Az időjárási viszonyok függvényében a program változhat.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »