A magyar EU-elnökség az együttműködés mellett

A magyar EU-elnökség az együttműködés mellett

Az Európai Unió a tagállamok által alkotott nemzetközi szervezet, az Európai Bizottság pedig az EU intézménye, és a testület nem válogathatja meg, hogy mely intézményekkel vagy tagállamokkal akar együttműködni – világosította fel a bornírt brüsszeli szélsőséget a magyar miniszter.

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter – MTI/Purger Tamás

Magyarország soros EU-elnöksége elkötelezett az európai uniós tagállamokkal és intézményekkel folytatott lojális együttműködés mellett – közölte hétfőn Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter az X-en.

Bóka hangsúlyozta, hogy az uniós tagállamokat és intézményeket meghívták az elnökségi rendezvényekre, melyek célja a közös kihívások kezelése. Kiemelte azt is, hogy ezen a feladaton és felelősségen minden tagország és uniós intézmény osztozik.
   
Felhívta a figyelmet arra is, hogy az Európai Unió a tagállamok által alkotott nemzetközi szervezet, az Európai Bizottság pedig az EU intézménye, és a testület nem válogathatja meg, hogy mely intézményekkel vagy tagállamokkal akar együttműködni.
   
Az Európai Bizottság minden döntése politikai megfontolásokon alapul? – vetette fel Bóka János.
   
Eric Mamer, az uniós bizottság vezető szóvivője előzőleg az X-en azt tette közzé, hogy az Európai Bizottság tagjaiból álló biztosi kollégium nem látogat Magyarországra.

Hírdetés

 

A nagyon súlyos korrupciós gyanúban lévő, sms-botrányát tisztázni nem hajlandó EU-politikus kirekeszt

Az Európai Bizottság tagjaiból álló biztosi kollégium nem látogat Magyarországra – jelentette be az uniós bizottság vezető szóvivője az X-en hétfőn.

Eric Mamer üzenetében közölte, az Európai Unió Tanácsa féléves magyar elnöksége kezdete „közelmúltbeli fejleményeinek” fényében Ursula von der Leyen elnök úgy határozott, hogy az Európai Bizottság vezető köztisztviselői szinten képviselteti magát az uniós tanács informális ülésein.
   
„A kollégium elnökségi látogatására nem kerül sor” – tette hozzá a szóvivő.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »