Itt a fordulat: mégse támogatja Pellegrinit a Szövetség

Itt a fordulat: mégse támogatja Pellegrinit a Szövetség

Nagyhét szerdáján a parlamentben tartott sajtótájékoztatón jelentette be Forró Krisztián, a Magyar Szövetség elnöke, hogy Pellegrinit támogatja az elnökválasztás 2. fordulójában.

Tulajdonképpen egy teljesen racionális, logikus és előrelátható lépés volt, lévén, hogy a párt alapvetően az egykori MKP konzervatív, hagyományos értékeket követő szavazóbázisán alapszik, ráadásul stratégiai partnerének, a Fidesznek is egy szuverenista államfő felelne meg jobban a geopolitikai csatatéren szövetségesnek, mint a nyíltan globalista kottából progresszív dallamokat énekelő Korčok.

A döntés közlése viszont megint kabaréba illőre sikeredett. Korábban nagy dérrel-durral harangozták be, hogy a hétfői után csütörtökön tárgyalnak a másik jelölttel. Erre viszont nem került sor, miután Pellegrini és Fico Galántán tartott látogatást, amin ott volt Forró és Berényi is. Mit ad Isten, délután már a Nemzeti Tanács folyosóján tartotta Forró Pellegrinivel a sajtótájékoztatót. Korčok ráadásul a sajtóból tudta meg, hogy vele már nem tárgyalnak.

Teljesen úgy tűnik, hogy a délelőtti galántai viziten történt valami, ami miatt Forró ilyen gyors lépést tett. Merthogy sem a sajtótájékoztatóból, sem azóta nem derült ki, hogy mi volt Pellegrini ajánlata a magyarok részére… Egyáltalán nem vitatható, hogy a párt Pellegrinit támogatja, csak lenne normálisan lekommunikálva, hogy azt miért, milyen szempontok és értékek mentén teszi. Így viszont teljesen amatőrnek tűnik ez az egész.

Berényi József szerint Korčok a hibás, mert csak csütörtökön akart tárgyalni, ami már későn van.

Hírdetés

Ki is verte a biztosítékot a párt liberális tagjai körében, akiknek nemtetszését például az eddig soha, sehova meg nem választott Mózes Szabolcs meg is osztott a közösségi oldalán (távozó elnöknek nevezve Forrót). Ezután derült ki, hogy Forrónak nem volt mandátuma a párt nevében a bejelentésre és a tárgyalás lemondására.

Ugyanaznap estére gyorsan elnökségi ülést hívtak össze, amin az a döntés született, hogy a Magyar Szövetség végül nem támogat senkit a második fordulóban, mindenkinek saját döntésére bízzák, kit karikáz. Mi van?

A párt viszont erről a cikkünk megjelenéséig semmilyen hivatalos álláspontot nem közölt, az információk az egyes elnökségi tagok Paraméter kérdéseire adott válaszaiból derültek csak ki.

Mint hogy az is, hogy Forró ismét felajánlotta a lemondását, amit az európai parlamenti választás utánra ütemezve el is fogadnak. Mondjuk nem csoda, ennyi politikai hibát és bakit még viccpártoknál sem szokás látni.

Persze ami sok, az sok. Tisztújítás EP-eredménytől függetlenül csak az elnök személyére vonatkozik majd, a székükhöz hozzánőtt elnökség továbbra is mozdíthatatlan…

(Csonka Ákos/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »