Ismét sok az ittas sofőr Kassa megye útjain

Ismét sok az ittas sofőr Kassa megye útjain

A múlt hét folyamán Kassa megyében a rendőrség összesen 51 sofőrt ért ittas vezetésen, köztük egy autóbusz és egy személyvonat vezetőjét is, akik nem kevés alkoholt fogyasztottak, előbbinél csaknem 3, utóbbi több mint 2 ezreléket mutatott az alkoholszonda.

Az 51 ittas sofőr közül a rendőrök 17-et őrizetbe vettek, ellenük tudatmódosító szer hatása alatt elkövetett veszélyeztetés címén indult eljárás – közölte Lenka Ivanová, a Kassai Kerületi Rendőrfőkapitányság szóvivője.

Az ittas buszsofőrt csütörtökön fülelték le a rendőrök, akik a kassai Déli part utcán állították meg az autóbusz-pályaudvarról Ránk (Rankovce) felé tartó buszt. A sofőr leheletében 2,9 ezreléknyi alkoholt mutatott a szonda.

Hírdetés

Nem sokkal maradt el tőle egy Poprádról Iglóra tartó személyvonat vezetője, akit vasárnap reggel ellenőriztek a rendőrök. A mozdonyvezető 2,15-öt fújt. Mindkettőjükre 2-től 5 évig tartó szabadságvesztést szabhatnak ki.

A rend őrei az elmúlt héten nemcsak autósokat, hanem motorkerékpár és négykerekű terepmotor vezetőjét is érték ittas vezetésen.

Súlyos sérüléseket szenvedett egy ittas, fényvisszaverő elemeket nem viselő gyalogos, aki szombaton éjjel a Rozsnyói járáshoz tartozó Veszverés és Betlér között sétált az út szélén. Megpróbált leinteni egy autót, ám amikor felemelte a kezét, elvesztette az egyensúlyát és a gépjármű elé esett. A szóvivő szerint az autó sofőrje nem fogyasztott alkoholt, a gyalogosnál 2,15 ezreléket mértek.

A rendőrség jelezte, ismét fokozott rendőri jelenlétre számíthatunk az utakon.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »