Ismét megszólalnak a szirénák

Ismét megszólalnak a szirénák

Február 25-e és március 4-e között zajlik országszerte a polgári védelem hete, ennek keretében szerdán országszerte szirénapróbát tartanak – jelentette be Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főosztály vezetője.

A próbának egyrészt az a szerepe, hogy a lakosság megismerje a vészjelzésnek ezt a módját, másrészt gyakorlatot jelent a készülékeket kezelő személyzet számára, ugyanakkor a szirénák működőképességét is tesztelik. Az országos gyakorlat részeként Sepsiszentgyörgyön szerdán 10 és 11 óra között tartanak szirénapróbát – ismertette tegnap a megyeszékhely önkormányzata.

Hírdetés

A próbariasztási gyakorlatot a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szervezi. Az intézmény szóvivője, Alexandru Marian Rechițean lapunkkal közölte, március 1-jén, szerdán Háromszék-szerte megtartják a szirénapróbát, másnap, március 2-án pedig a tanintézményekben szerveznek földrengés-szimulációs gyakorlatot. Erről előzetesen tájékoztatják majd az oktatási egységeket – tette hozzá. A hatóságok arra kérik a sepsiszentgyörgyieket, háromszékieket: a sziréna hallatán ne essenek pánikba, hiszen a gyakorlat csupán felkészítő, tájékoztató jellegű. Az országban működő szirénák közül 2865-öt központilag irányítanak, 2595-öt helyileg kell működésbe hozni. (dvk)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »