Iráni hekkerek feltörték és kiszivárogtatták Trump kampánylevelezését

Iráni hekkerek feltörték és kiszivárogtatták Trump kampánylevelezését

Nyitókép: SITA

Az információkat elküldték az akkor még elnökjelölt Joe Biden kampánycsapatának, valamint több újságnak is.

Nyáron aztán több újságot is megkerestek a kiszivárgott információkkal, de ők sem reagáltak.

Hírdetés

Kamala Harris kampánya „nemkívánatos és elfogadhatatlan rosszindulatú tevékenységnek” nevezte az Iránból érkezett e-maileket, amelyeket csak néhány ember kapott meg, akik spamként vagy adathalászati kísérletként tekintettek rájuk. A demokraták azt mondják, a kormány és szervei azért is ilyen transzparensek az ügyben, hogy felhívják a figyelmet a hasonló próbálkozásokra, amelyekkel külső szereplők megpróbálnak beavatkozni az amerikai elnökválasztásba.

Amerikai tisztviselők már augusztusban azt jelezték, hogy félő, Irán beavatkozik a novemberi elnökválasztásokba és „vihart szít”, és arról számoltak be, hogy Irán lépéseket tett, hogy republikánus és demokrata kampányokhoz is közvetlen hozzáférést próbáljon elérni.

Trump kampánya augusztus 10-én jelentette be, hogy feltörték, és iráni szereplők ellopták, terjesztették az érzékeny belső dokumentumokat. A hírek szerint a dokumentumok között szerepelt egy kutatási dosszié is, amelyet a Trump-csapat készített a későbbi republikánus alelnökjelöltről, JD Vance-ről.

Euronews


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »