Internetes csalók áldozatává vált

Internetes csalók áldozatává vált

Internetes csalók áldozatává vált egy erdővidéki férfi, miután nem megbízható forrásból online vásárlásba bonyolódott, megadta személyes és banki adatait.

A Kovászna megyei rendőrség közleménye szerint a kárvallott egy közösségi oldalon megnyitott egy reklámot, mely online kereskedelmi oldalra vezette. Aztán telefonon felvették vele a kapcsolatot, bizonyos szolgáltatásokért 250 eurót kértek. Miután átutalta a pénzt, többször és többen keresték a cég nevében telefonon, és utasították, mutassa be bankkártyáját és a pénzintézettől kapott jelszavakat. A férfi a mobiltelefon kameráján keresztül beolvasta a kért adatokat. Később tapasztalta, nem csupán 250 eurót fizetett, hanem még 9200 lej is hiányzik a számlájáról.

Hírdetés

A rendőrség kivizsgálást indított a csalók azonosítására. Ugyanakkor felhívja a figyelmet, vigyázzunk online szolgáltatások igénybevételekor, ellenőrizzük le a partnert, ne adjunk ki személyes és banki adatokat idegeneknek, ne közöljük bankkártyánk képét, őrizzük meg a vásárlási bizonylatokat.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »