Internetes csalás miatt tíz év börtönre ítélhet egy nőt a bíróság

Internetes csalás miatt tíz év börtönre ítélhet egy nőt a bíróság

Csalás bűntette miatt indított vizsgálatot egy 30 éves nő ellen a dunaszerdahelyi rendőrség nyomozója. Internetes csalásért 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat – tájékoztatott Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

„Több károsult is feljelentette a gyanúsítottat, akik az online bazárján keresztül rendeltek tőle árut. A gyanúsított minden esetben előre kért részletfizetést. A rendelés részleteit e-mailben beszélték meg, és a megrendelők közvetlenül az ő bankszámlájára küldték a pénzt, de a megrendelt árut – játékbabákat, etetőszékeket, gyerekevőeszközöket” – soha nem kapták meg – mondta a rendőrségi szóvivő. Az eladó törölte az összes hirdetést, és nem kommunikált többé a vevőkkel. Kilenc megrendelőtől összesen több mint 700 eurót csalt ki. A legmagasabb összeget egy 37 éves nő fizette ki, aki több mint 200 eurót küldött a számlájára.

Hírdetés

„Bár a gyanúsított több néven is szerepelt a bazár honlapján, a rendőrség azonosította és büntetőeljárást indított ellene. A gyanúsított szabadlábon védekezhet” – tette hozzá Linkešová.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »