Íme, a hétvégi vitaműsorok vendégei. Kezdődik az EP-választási hajrá

Íme, a hétvégi vitaműsorok vendégei. Kezdődik az EP-választási hajrá

A hétvégén ismét lesznek vitaműsorok. Szombaton a közrádió Szombati párbeszéd című műsorában Matúš Šutaj Eštok (HLAS) belügyminiszter és Milan Majerský a KDH elnök vitázik majd.

Vasárnap a köztévé 5 perc múlva 12 című műsorának (11:55-ös kezdéssel) első felében Ján Richter, a Smer frakcióvezetője és Ivan Štefunko, a PS alelnöke és parlamenti képviselője méri össze verbális képességeit.

A műsor második felében Zuzana Čaputová leköszönő államfő lesz a stúdió vendége.

Hírdetés

A Markíza televízió vasárnap 13:00-kor kezdődő vitaműsorában EP-választási vitát tart, várhatóan Richard Sulík, az SaS, Jaroslav Naď, a Demokrati és Berényi József, a Magyar Szövetség listavezetője lesz a stúdió vendége. 

Kifogásolható azonban a Markíza azon döntése, hogy a műsor második felében Zuzana Gabrižová, az Euractiv Slovensko progresszív-európapárti hírportál főszerkesztője fog értekezni az európai ügyekről. Ha az ideológiai elfogultságot nem is említjük, összeférhetetlenség akkor is van: az Euractiv alapítója Ivan Štefunko, a progresszív PS alelnöke.

A TA3 vasárnapi vitaműsorában Denisa Saková (HLAS) gazdasági miniszter és Marián Viskupič (SaS) parlamenti képviselő kerül szembe. A délelőtt 11:00-kor kezdődő vitát immáron nem a szivárványos Richard Dírer, hanem Braňo Král fogja moderálni.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »