III. Kárpát-medencei Harcművészeti és Karate Szeminárium Dunaszerdahelyen

III. Kárpát-medencei Harcművészeti és Karate Szeminárium Dunaszerdahelyen

A győztes harcos az edzéseken már megszületik, nem a versenyen – ez a gondolat Kristína Macková, 5. danos karate szlovák válogatott edző szájából hangzott el a június 22-én és 23-án megtartott III. Kárpát-medencei Harcművészeti és Karate Szemináriumon, amely idén először Dunaszerdahelyen került megrendezésre a Köz-Ért Polgári Kör és a Motobu Kai White Raven Karate Klub szervezésében.

A rendezvény célja, hogy a Kárpát-medencéből hívjon vendégmestereket, edzőket és instruktorokat, akik saját harcművészetükben kimagasló eredményeket értek el mind versenyzőként, mind edzőként.

Az idei szeminárium programja különösen változatos volt. Szombaton Fischer Mihály, a magyar karate (kumite) válogatott mesteredzője és tanítványa, Hárspataki Gábor olimpiai bronzérmes és világbajnoki ezüstérmes karatéka tartották az edzéseket.

Az edzéseken a „magyar versenykarate kumite stílusával” ismerkedhettek meg a résztvevők, amely jelenleg világszerte igen sikeres. A három órás edzés alatt a résztvevők megtanulhatták, hogyan kell pszichikailag és taktikailag megvívni egy sikeres kumite meccset.

Vasárnap a kata, azaz a formagyakorlat karate versenyszámé volt a főszerep, Kristína Macková EB ezüstérmes szlovák kata válogatott edző irányításával.

Macková elsősorban a mozgáskultúra dinamizálásának és koordinálásának gyakorlatait mutatta be, és edzette be a résztvevőkkel, hogy érezzék, milyen felkészülés szükséges egy világszínvonalú kata edzéshez.

Hírdetés

A három órás kata edzés után Boris Zvolensky, 6. danos karate nagymester és 7. danos Krav Maga nagymester tartott brutálisan effektív önvédelmi gyakorlatokat, amelyek egyszerűen kivitelezhetőek, mégis rendkívül hatékonyak voltak.

A szemináriumon összesen tizenkét klub vett részt, köztük kilenc karate klub, két kempo karate klub és egy Krav Maga klub. Ez a széleskörű részvétel is bizonyítja, hogy a rendezvény valóban összeköti a különböző harcművészeti ágakat és nemzeteket.

A szeminárium során nem csak a versenyzők, hanem az edzők is sokat tanulhattak.

A résztvevők megtapasztalhatták, milyen különbségek vannak a különböző harcművészeti ágak gyakorlása között. A rendezvény végén a Krav Maga edzéseken Pónya Norbert és Szayka Róbert kempo karate mesterek és tanítványaik is részt vettek, amit ezúton is köszönünk nekik.

Jövőre is folytatódik a harcművészeti szeminárium, köszönet támogatóinknak: a Bethlen Gábor Z.R.T.-nek, a nemzetpolitikai államtitkárságnak, valamint az AKTAON Kft.-nek, a gútai Gutte Kft.-nek és a Lebecco Kft.-nek, illetve a Vámbéry Ármin Alapiskola vezetőségének.

Ezzel az eseménnyel nem csak a harcművészetek iránti szenvedélyünket ápoljuk, hanem közösséget is építünk, és hidat teremtünk a Kárpát-medence népei között.

(Motobu Kai White Raven sajtóközleménye/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »