Ifjúsági konferenciát rendeztek az erdélyi Szelterszfürdőn

Ifjúsági konferenciát rendeztek az erdélyi Szelterszfürdőn

Segítség! Felnéznek rám! mottóval rendezték meg az első ifjúsági konferenciát a gyulafehérvári főegyházmegyében november 18-án, szombaton. Az eseménynek a szelterszfürdői Boldog Özséb Ifjúsági Ház adott otthont.

A Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) jelmondata: Fiatalok a fiatalokért! És ez nemcsak egy mondat, hanem felhívás a kapcsolatépítésre és az együtt gondolkodásra, tapasztalatcserére is. Többek között ebből a megfontolásból szervezték meg az első ifjúsági konferenciát, amely találkozási pontot biztosított a különböző, fiatalokat mozgató, értük szolgáló szervezeteknek és azoknak a fiataloknak, akik bármilyen formában társaik között mozogva igyekeznek tanúságot tenni Isten szeretetéről.

A konferencia témáját a programindító kerekasztal-beszélgetésen fejtették ki, ahol a különböző szervezetekben szolgálatot vállaló fiatalok személyes megosztásokkal gazdagították a résztvevőket. Ezt követően az Erdélyi Háló Egyesület, a kolozsvári Katolikus Egyetemi Lelkészség, a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókja, a Romániai Magyar Cserkész Szövetség és a Keresztirány Ifjúsági Szolgálat egy-egy órában tanítottak valami újat magukról, a működésükről és az általuk használt módszerekről.

A nap során élő könyvtár keretében a részt vevő fiataloknak lehetőségük volt a meghívott szervezetek képviselőit egy-egy személyes beszélgetésre „kikölcsönözni”, hogy feltehessék nekik személyes kérdéseiket.

Hírdetés

A napot közös imádsággal zárták, amelyet a Keresztirány Ifjúsági Szolgálat vezetett, segítve a jelenlevőket hálájuk megfogalmazásában.

A szervezők úgy értékelik, hogy az ifjúsági konferencia elérte a célját, történtek találkozások, bővült kinek-kinek a módszertára, így jövőre szeretnék az alkalmat újból megszervezni.

Szerző: Dezső Renáta

Forrás: Romkat.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »