Időjárás: Nyugaton durva jegesedés, keleten havazás várható

Időjárás: Nyugaton durva jegesedés, keleten havazás várható

Csütörtökről péntekre virradóra felmelegedés érkezik. A melegfront csapadékot is hoz magával, ami veszélyes időjárási viszonyokat teremthet. Éjszaka Közép-Szlovákiában és keleten havazás várható (akár 10 centiméternyi is), északon kiadós hóesésre (20 cm) is számítani lehet, nyugaton azonban hó helyett jég boríthatja be az utakat és járdákat.

Az előrejelzések szerint az északnyugatról érkező melegfront és csapadék délnyugaton hamar esőre vált. A gond az, hogy a csapadék még találkozik a hideg légtömegekkel, mivel a melegfront először a légkör magasabb részében mutatja meg magát. Itt a csapadék eső formájában kezd el hullani, de mikor beérnek a még hideg, alsóbb légtömegekbe, elkezdenek megfagyni.

Hírdetés

Az iMeteo meteorológiai szakportál szerint délnyugaton este 8 órától kezd majd el esni az eső, és éjfélig biztosan fagyni fog, majd fokozatosan emelkedni kezd a hőmérséklet, és reggel +5 fok is lehet, pénteken napközben pedig 10 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Az Országos Hidrometeorológiai Intézet azonba nyugaton a holn délelőtti órákra is elsőfokú riasztást adott ki jegesedés miatt. Csúszós utakra pedig gyakorlatilag a hó miatt az egész országban számítani kell.

iMeteo.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »