Ideje, hogy az Unió végre a valódi problémákkal foglalkozzon

Ideje, hogy az Unió végre a valódi problémákkal foglalkozzon

Az Európai Tanács márciusi ülésének előkészítéséről vitázott az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén Strasbourgban. Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke felszólásában hangsúlyozta: az állam-és kormányfők következő ülésének  elengedhetetlen foglalkoznia az európai mezőgazdasággal és a védelmi iparral, mert ezek hosszú távon határozzák meg Európa gazdaságának és biztonságának sorsát. Az ukrajnai háború kapcsán elmondta: békére, a béketárgyalásokhoz vezető fegyverszünetre van szükség, hogy mielőbb véget érjen a pusztítás. 

Gál Kinga szerint az Európai Tanácsnak a következő ülésén kiemelten kell foglalkoznia az európai mezőgazdaság helyzetével. „Ez nem szakpolitikai, nem támogatási, hanem ennél sokkal fontosabb stratégiai kérdés, amely hosszú távon is meghatározó az európai élelmiszerellátás biztonsága, az európai gazdaság és az emberek életének szempontjából.”

Hírdetés

Gál Kinga rámutatott: stratégiai jelentőségű, hogy Európa nagyobb felelősséget vállaljon a biztonságunk megőrzésében. Magyarország ezért támogatja az európai védelempolitika és a védelmi ipar megerősítését. „Mindennek egy erős európai védelmi ipari bázisra kell épülnie és meghatározó szerepet kell játszania a következő intézményi ciklusban, hangsúlyosan meg kell jelennie az intézményi felépítésben és a költségvetésben is. Európa biztonságának alapvető fontosságú feltétele emellett az illegális bevándorlás megállítása a külső határokon” – húzta alá a Fidesz EP-képviselője.

Gál Kinga az orosz-ukrán háború kapcsán hangsúlyozta: előtérbe kell kerüljön végre a béke, a béketárgyalásokhoz vezető fegyverszünet. „Minél tovább tart a háború, annál nagyobb lesz a pusztítás és több az emberáldozat, ezért meggyőződésünk, hogy a háború mielőbbi befejezésére, nem pedig annak kiszélesítésére kell törekedni. Ahhoz pedig, hogy ez megvalósulhasson, Brüsszelben változásra van szükség” – jelentette ki a politikus.

(A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleménye / Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »