Hosszabb tanév és évharmadok is szóba jöhetnek 2022-tõl az oktatási miniszter szerint

Hosszabb tanév és évharmadok is szóba jöhetnek 2022-tõl az oktatási miniszter szerint

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter megváltoztatható a tanév szerkezete, és lehetséges, hogy felévek helyett ismét évharmadok lehet – mondta a miniszter a Digi24 hírtelevíziónak.

Hírdetés

Cîmpeanu ugyanakkor hangsúlyozta, hogy konszenzusra van szükség ebben a kérdésben, és egy esetleges változtatást mindenképp meg kell vitatniuk a tanári szakszervezetekkel, illetve a szülői és diákszövetségekkel. A miniszter szerint kiszámíthatóságra van szükség.

Ugyanakkor felvetette annak lehetőségét is, hogy a 2022/2023-as tanévtől kezdődően meghosszabbítanák az iskolai évet, és szeptember elsején kezdődnek az oktatás. A miniszter hangsúlyozta, hogy idén semmiképp sem fognak változtatni, szeptember 13-án fog kezdődni a 2021/2022-es tanév, de ő támogatja azt az elképzelést, hogy 2022 szeptemberétől az egyetem előtti oktatásban tanulóknak hamarább kezdődjön az iskola. Szerinte az online oktatás lemaradásokat hozott, és ezeknek a pótlása időbe telik. Ugyanakkor ebben a kérdésben is hangsúlyozta, hogy konszenzusra van szükség az illetékesek között, különben nem lesz változtatás.

A tanügyminiszter a romániai civil társadalom azon kezdeményezésre reagált, amelyben a törvényhozóktól azt kérik, határozzák meg a minimális iskolai napok számát egy naptári évben, és intézkedéseket várnak annak enyhítésére, hogy Romániában van a legsűrűbb tanév az egész Európai Unióban. (g4media)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »