Hoppá! Macron is visszavonulút fúj, már nem küldene katonákat Ukrajnába

Emmanuel Macron francia államfő, aki pont egy héttel ezelőtt azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy lehetőségként jelölte meg nyugati katonák Ukrajnába küldését, most hétfőn visszakozott. Kijelentette, hogy Franciaország a közeljövőben nem tervezi francia katonák Ukrajnába küldését.

Macron prágai látogatása alkalmával adott interjút a Právo nevű lapnak.

Tegyük hozzá, hogy Franciaország volt az egyik olyan ország a kettőből, amely részt vett a múlt hétfői találkozón, és hajlandó lett volna katonákat küldeni Ukrajnába. Macron ötletétől azonban nem csak az USA és a NATO, de még saját védelmi minisztere is elhatárolódott.

Hírdetés

mondta az interjúban. Ez lényegében az egy héttel ezelőtti nyilatkozat megismétlése a katonák kiküldésének lehetősége nélkül.

„A múlt héten egy katonák küldését firtató kérdésre reagáltam. De ez nem jelenti azt, hogy mérlegeljük francia egységek Ukrajnába küldését a közeljövőben, inkább azt jelenti, hogy megnyitjuk a vitát és átgondolunk mindent, amit Ukrajna támogatása érdekében megtehetünk, különösen Ukrajna területén. (…) Nem állunk háborúban az orosz néppel és elutasítjuk az eszkaláció emelésének szándékát”

mondta a francia államfő.

Körkép.sk, tasr, mti


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »