Hitler-köszöntéssel ünnepelte győzelmét egy 15 éves orosz gokart-versenyző

Hitler-köszöntéssel ünnepelte győzelmét egy 15 éves orosz gokart-versenyző

Hitler-köszöntéssel ünnepelte győzelmét egy 15 éves orosz gokart-versenyző Portugáliában – természetesen már vonyít és háborog is a zsidó-liberális világsajtó.

Az orosz sportolók elleni szankciók miatt olasz színekben induló Artijom Szeverjuhin tegnap megnyerte a Junior Gokart Európa-bajnokság első fordulóját Portugáliában, s a dobogó legfelső fokán állva előbb ököllel kétszer is a mellét verve, majd karját kiegyenesítve Hitler-köszöntéssel ünnepelte a győzelmét. Az Orosz Automobil Szövetség és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bejelentette, hogy kivizsgálja a történteket – írja a motorsportweek.com.

Az orosz Artijom Szeverjuhin nyerte a portugáliai Portimaóban rendezett Junior Gokart Európa-bajnokság első fordulóját. A 15 éves versenyző az orosz sportolók ellen érvénybe léptetett szankciók miatt olasz színekben indult, és nyerte meg a FIA versenyének első fordulóját. A második fordulóban azonban már nem vehet részt, mert a tegnapi eredményhirdetéskor a dobogó legfelsőbb fokán állva, az olasz himnusz játszása közben ököllel kétszer diadalmasan rácsapott a mellére, majd karját kiegyenesítve, úgynevezett Hitler-köszöntéssel ünnepelte magát.

Hírdetés

Az eset alig egy nappal ezelőtt, vasárnap történt, de a 15 éves orosz gokart-versenyző karlendítése már most a világsajtó kedvenc témájává vált. Az Orosz Automobil Szövetség a hírre reagálva bejelentette, hogy alaposan kivizsgálja az esetet, s csak utána nyilatkozik, illetve hozza meg a döntését. A FIA is bejelentette, hogy azonnali vizsgálatot indított Artijom Szeverjuhin „elfogadhatatlan magatartása” részleteinek tisztázására, s nemsokára tájékoztatást ad ki a további lépésekről. Egyébként a portugáliai nyitókör után jelenleg Szeverjuhin vezeti a FIA Junior Gokart Európa-bajnokságot. Valószínűleg nem sokáig.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »