Hírsaláta

Hírsaláta

IOHANNIS VISSZAKAPTA. A saját, klasszikussá vált kijelentését idézve fogadták vasárnap Nagyszebenben tüntetők Klaus Iohannis államfőt, aki felesége kíséretében az egyik helyi katolikus templomba tartott.

Amint Iohannisék felbukkantak a színen, egy nő úgy üdvözölte az államfőt: „Jó napok kívánok, PSD!”. Vagyis ugyanúgy, ahogy tavaly maga Iohannis kezdte a PSD elleni, a magyar közösség ellen uszító beszédét, miután a parlamentben hallgatólagosan elfogadták a Székelyföld autonómiastatútumát. Az államfő nem reagált, feleségével karon fogva bement a templomba. Egy másik tüntető egyébként ennek kapcsán is üzent neki. (Főtér)

Hírdetés

TÖMEGES BALESET. Húsz gépkocsi ütközött össze tegnap reggel a 15-ös országúton, egy vasúti átjárónál, a Maros megyei Kerelőszentpál településen. A gépkocsik egymásnak koccantak a csúszós úton, sebesülés nem történt. Sűrű köd volt azon a szakaszon, ahol a baleset történt, a látótávolság 50 méter alá csökkent. Az illető szakaszon előbb hajnali 4 óra körül, majd a köd leszállta után is csúszásgátlóval szórták meg az utat. (Agerpres)

JÓ ÜZLET A HALÁL. Az elhalálozások számának növekedése és a temetkezési szolgáltatások számottevő drágulása miatt idén meghaladja a félmilliárd lejt a temetkezési cégek forgalma. Ekkora forgalomra még nem volt példa ebben az ágazatban Romániában – derül ki a Frames elemzéséből. A pénzügyminisztériumnak jelentett adatok szerint a temetkezési vállalkozások nyeresége több mint harmadával nőtt a járványban, a 2019-es 54,7 millió lejről 86,8 millió lejre 2020-ban. A Frames elemzése 100 millió lejre becsüli a 2021-ben várható nyereséget, ami több mint harmincszorosa a 10 évvel ezelőtti értéknek. 2020-ban Románia rekordszámú halálesetet regisztrált, 297 345-öt. Ez 13,4 százalékos halálozási növekedést jelent egyik évről a másikra, ami kiugróan magas érték, tekintetbe véve, hogy 1990 és 2019 között ez a demográfiai mutató évente 1 és 3 százalék között ingadozott. (Agerpres)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »