Hírsaláta

Hírsaláta

AZ ABLAK MEGVAN, A BETÖRŐ NINCS. Elkészült és helyére került a kolozsvári Szent Mihály-templom megrongált ólomüveg ablaka.

A Makkai András üvegfestő-restaurátor által elvégzett helyreállítás olyan sikeres, hogy nem észlelhető különbség az eredeti és a pótolt rész között. A tavaly felújított templom festett ólomüveg ablakát azon frissiben vasrúddal rongálták meg ismeretlen tettesek, előző nap pedig a templom perselyét lopták el. László Attila főesperes-plébános elmondta: a persely eltulajdonításával vádolt betörő ellen jelenleg bírósági per zajlik, a betört ablak ügyében azonban még nincs semmilyen fejlemény; még azt sem lehet tudni, hogy mennyibe kerül a restauráció a plébániának. (Maszol)

Hírdetés

ELLOPTAK EGY EGÉSZ HÁZTETŐT. Tolvajok lopták el egy ház tetejét szarufástúl, lécestűl és cserepestül Gyulafehérvár központjában. Az eset furcsasága, hogy senkinek nem tűnt fel, hogy valami nincs rendben. A lopást a ház tulajdonosa jelentette a rendőrségnek. A károsult udvarán két épület található: egy régi, jelenleg lakatlan ház és egy 400 négyzetméteres csarnok. A tolvajok a házról ellopták a tetőt a tartószerkezettel együtt, a másik épületből pedig néhány fémsínt vittek el, amelyeket levágtak. A ház ugyan lakatlan volt, de az udvar be volt zárva és a tulajdonosok gyakran jártak oda, mivel a postacímük oda szólt. Mint kiderült, a szomszédok hallották a munkálatok zaját, de nem gondolták, hogy a tulajdonosok beleegyezése nélkül zajlanának. A tulajdonos legutóbb február 7-én járt ott, akkor még minden sértetlen volt. (Transtelex)

PÉNZTÁROS MÁRPEDIG KELL. Általános felháborodást váltott ki Romániában, hogy az Auchan francia kiskereskedelmi üzletlánc lemondana a hagyományos pénztárakról, így pedig a vásárlóknak maguknak kell beszkennelniük az árut az automata pénztáraknál. A cég február végi közleménye tudatja, hogy a lépés nyomán egyetlen pénztáros sem kerül utcára, hanem átképezik őket, és tanácsokkal fogják ellátni azokat a vevőket, akik nem boldogulnak egyedül az automata pénztáraknál. A bejelentés nyomán megbolydult a közösségi média: sokan  azt hangsúlyozták, hogy nem végzik el a pénztárosok munkáját, mások pedig a pénztárosok munkanélkülisége miatt aggódnak. Ezt a közhangulatot igyekszik a kiszivárgott információk szerint meglovagolni a PSD. A Digi 24 hírtelevízió értesülései szerint több verziójuk is van arra, hogyan vegyék el a kedvét az Auchannak – és más üzletláncoknak – a hagyományos pénztárak felszámolásától: az egyik variáns szerint egy minimálbérnek megfelelő adót vetnének ki minden automata pénztárra, egy másik elképzelés az, hogy a boltok adjanak kedvezményeket az önkiszolgáló pénztárak használóinak, a harmadik verzió arra kötelezné az üzleteket, hogy egy bizonyos számú automata pénztárra jusson alkalmazott, aki segíti a vásárlókat. (Krónika)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »