Hétvégére összeomlik az orvosi rendszer Kárpátalján és Smihal fontos bejelentést tett a gázárakkal kapcsolatban: március 8-i hírösszefoglaló

Hétvégére összeomlik az orvosi rendszer Kárpátalján és Smihal fontos bejelentést tett a gázárakkal kapcsolatban: március 8-i hírösszefoglaló

Jurij Jacin: Hétvégére összeomlik az orvosi rendszer Kárpátalján; Smihal fontos bejelentést tett a gázárakkal kapcsolatban; Megnyerte a hatos lottó legnagyobb összegét egy online-játékos Ukrajnában; Kárpátalján kritikus a helyzet: naponta 12 koronavírusos beteg hal meg; Halálos közúti baleset Kárpátalján. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. március 8-án.

Jurij Jacin, a Novák Endre Kárpátaljai Megyei Klinikai Kórház főorvosa elmondta, hogy a hétvégére összeomlik az orvosi rendszer Kárpátalján. Hozzátette: ismer olyan eseteket, amikor az emberek pozitív koronavírus-teszttel a városban járnak, vásárolni mennek, találkoznak rokonokkal és terjesztik a betegséget. 

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök elmondta, mi lesz a gázárakkal a következő fűtési szezonban. Denisz Smihal közlése szerint az éves gázár 2021 második negyedévének végére kezd működni. Ezzel a tarifával az ukránok elkerülhetik a havi gázár ugrásokat.

Hírdetés

Ukrajnában egy lottójátékos megnyerte a jackpotot, így 33 millió hrivnyával lett gazdagabb. Erről az Ukrán Nemzeti Lottó számolt be március 7-én, vasárnap. A győztes március 4-én reggel vásárolt egy Super Lotto többszörös sorsjegyet.

Kárpátalján jelenleg több mint kritikus a helyzet a koronavírus szempontjából. Naponta 12 fertőzött hal meg – jelentette ki Mihajlo Polyak, a Kárpátaljai Megyei fertőző kórház főorvosa egy sajtótájékoztatón. Elmondása szerint az elmúlt héten a fertőzési esetek száma 24%-kal nőtt, és naponta több mint 500 új koronavírus-fertőzéses esetet fedeznek fel.  

Kárpátalján, a Munkácsi járásban található Kustánfalva (Kustanovicja) belterületén történt közlekedési balesetben egy 18 éves motoros életét vesztette, utasa súlyos sérülésekkel került kórházba. Az előzetes vizsgálatok szerint egy Kovi motorkerékpárt vezető 18 éves sofőr elvesztette uralmát a járműve felett és nekicsapódott egy betonhídnak.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »