Heger szerint Matovič maradása lezárt téma. Szombaton találkozik Sulíkkal

Heger szerint Matovič maradása lezárt téma. Szombaton találkozik Sulíkkal

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő szombaton este találkozik négyszemközt Richard Sulíkkal, az SaS elnökével, hogy megbeszéljék a kormányválság lehetséges megoldásait. Ezt Heger jelentette be szerda délutáni sajtótájékoztatóján. Kiemelte, hogy továbbra is a négyeskoalíció fenntartása az elsőrendű célja. A kormány eredményeit sikernek nevezte, majd hozzátette, hogy úgy kellene végigkormányozni a választási időszakot, hogy hogy a következő választásokkor “megint a demokratikus pártok győzhessenek”.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz szombaton Sulík továbbra is kitart eredeti követelése mellett, miszerint Igor Matovičnak távoznia kell a kormányból, Heger azt felelte:

“A [határidőig] még nagyjából nyolc hét van hátra. (…) Az elmúlt két év tapasztalata azt mutatja, hogy a legfontosabb döntések az utolsó napokban, órákban születnek. (…) A lényeg az, hogy zárt ajtók mögött fogunk tárgyalni, úgy, ahogy azt kell, és nyíltan beszéljünk. (…)”

fogalmazott. Ismét felhívta a figyelmet arra a veszélyre, hogy a kormányválság következményeként Robert Fico (Smer) és Peter Pellegrini (Hlas) kerülnek újra kormányzópozícióba.

Hírdetés

“Ahogy azt Iveta Radičová kormánya idején 2011-ben megéltük az euroval kapcsán. Az euroval végül átment, de a Radičová-kormány megbukott, de visszatért Robert Fico, egyedül kormányzott, kiszolgáltatta az államot a maffiának, sajnos két fiatal is az életével fizetett ezért (…)”

Mikor az egyik újságíró azt firtatta, hogy a jelenlegi kormányzási stílus enm vezet sehova, Heger kijavította, hogy a kormányzással nincs probléma, a kommunikáció stílusával vannak gondok.

Heger egyúttal leszögezte, hogy Igor Matovič távozása kapcsán az OĽANO álláspontja végleges, mint fogalmazott, ez már “lezárt téma”.

Sulík: Kiléptünk a koalícióból. Heger: Az SaS lépjen egyet vissza, mert a maffia már kopogtat az ajtón

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »