Heger szerint egyszerű és világos intézkedésekre lenne szükség

Heger szerint egyszerű és világos intézkedésekre lenne szükség

Egyszerű, világos és könnyen megjegyezhető járványügyi intézkedésekre lenne szükség – jelentette ki Eduard Heger (OĽANO) kormányfő, egyúttal figyelmeztetett, hogy a pandémia még nem ért véget. „Akkor fogjuk legyőzni, amikor az egész világon eltűnik a vírus” – mondta a kormányfő.

„Elejétől fogva azt mondom, könnyen megjegyezhető, áttekinthető szabályokra lenne szükség. Mindenképpen egyszerűsíteni kellene őket, én ezt támogatom” – jelentette ki a Covid-automata kapcsán.

Hírdetés

Az oltás lassú ütemével kapcsolatban azt mondta, Szlovákia „valahol a középmezőnyben tanyázik”, és a további vakcinaszállítmányoktól is függ, hogyan alakul a helyzet, de ebben a hónapban rendben megérkeztek az oltóanyagok. Az oltási kampánnyal kapcsolatban elmondta, Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter további lépéseket tervez.

Az utazási szemafor kapcsán azt mondta, az embereket meg kell védeni attól is, hogy a vírus új variánsai külföldről bekerüljenek az országba, és helyeselte, hogy nem születtek ezen a területen elhamarkodott döntések, hanem szakmai eszmecsere folyik. A Covid-automata lehetséges módosításaival összefüggésben szerinte az egyes minisztériumok illetékesek.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »