Heger beleszólt Matovič és Sulík kakaskodásába

Heger beleszólt Matovič és Sulík kakaskodásába

Eduard Heger miniszterelnök beszállt az Igor Matovič pénzügyminiszter és Richard Sulík gazdasági miniszter közötti vitába. Nyilatkozatában azt mondta, hogy egy ilyen vitának a koalíció zárt ajtaja mögött kellene lezajlania, és az állampolgároknak csak a végeredményről kellene értesülniük.  Azt is állította, hogy az állami költségvetésben szereplő intézkedéseket maga a Nemzetközi Valutaalap is méltatta.

Másrészt sokszínű koalíció vagyunk, és gyakori, hogy különféle tartalmi vitákról folytatunk. Itt azonban el kell mondani, hogy a költségvetés módosítására szükség van. Ez valóban technikai kérdés, ezért én gondolom, hogy nem lenne szükség ilyen nyilvános vitára ezzel kapcsolatban

– mondta Heger.

Azt állította, hogy az állami költségvetésben szereplő intézkedéseket maga a Nemzetközi Valutaalap is méltatta.

Dicséretet kaptunk a koronavírus elleni harcban tett intézkedésekért

 – mondta a miniszterelnök.

Heger hangsúlyozta, hogy a következő napokban jóvá kell hagyni a javasolt költségvetési intézkedéseket a parlamentben.

Hírdetés

Úgy gondolom, hogy a vita a különböző szereplők között konstruktív lesz, és hogy ez a folyamat semmilyen módon nem fog késni, mert továbbra is biztosítanunk kell az embereknek a segítséget

– zárta szavait Heger.

Richard Sulík, az SaS vezetője határozottan nem ért egyet a költségvetés 3,4 milliárd eurós emelésével. Azt állítja, hogy olyan dolgokat is belevettek, amelyek nem kapcsolódnak a járvány elleni küzdelemhez.

Sulík szerint a költségvetési hiányt csak 1,626 milliárd euróval szükséges emelni.

Sulík szerint nem igaz Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter kijelentése, miszerint az SaS „túszul ejtette a vállalatokat és az állampolgárokat”.

A SaS elviekben nem ellenzi az adósság növekedését

– fogalmazott Sulík.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »