Házias ételek és jó hangulat Nyárasdon – KÉPEKKEL

Házias ételek és jó hangulat Nyárasdon – KÉPEKKEL

A télies tavaszban nyárias hangulat kerekedett a nyárasdi sportcsarnokban, ugyanis sörszettek hosszú „arzenálja”, italok, üdítők, házias ételek, két hatalmas légvár és élő zene fogadta a kikapcsolódni és szórakozni vágyókat. 2023. április 6-án azonban mégsem egy falunapról vagy fesztiválról volt szó, hanem az ünnephez igazodva Nyárasd község önkormányzata szervezte meg húsvétváró lakomáját.

A rendezvény egyik fő szervezője, Hakszer Mária mesélte el portálunknak, hogy néhány évvel a Covid-hullám megjelenése előtt a nyárasdi önkormányzat pár alkalommal disznótoros lakomát szervezett, azonban a koronavírus időszaka alatt a korlátozások ezt nem tették lehetővé. Tavaly azonban csak a farsangi időszak vége felé oldották fel a rendezvényszervezési „moratóriumot”, ezért a község úgy határozott, hogy a húsvéti ünnepek idejére szervezi meg az addig felfüggesztett lakomát, így lett a disznótoros lakomából húsvétváró.

Hírdetés

Kora este Nyárasd község polgármestere, Bacsó László köszöntötte a lakoma vendégeit és testvérközségeik polgármestereit illetve képviselőit. Elsőként azonban Berényi Józsefet, Nagyszombat megye alispánját üdvözölte a helyszínen, aki rövid beszédében utalt arra, hogy ahogy itt a két magyarországi község, Öttevény és Kemeneshőgyész, illetve az erdélyi Csíkcsicsó és persze Nyárasd együttműködik, úgy kellene a szlovákiai magyarságnak is összetartania.

A szervezők a gyerekeknek is a kedvében jártak, ugyanis két nagy méretű ugrálóvár, illetve húsvéti tematikájú kézműves foglalkozások várták a kisebbeket. A zenei aláfestésről a Party 2020 gondoskodott, élő műsorukban elsősorban a nyolcvanas-kilencvenes évek külföldi és magyarországi pop-rock slágerei csendültek fel, köztük néhány ritkábban hallható, igényesebb darab.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »