Hatvan koronavírusos beteget ápolnak (helyzetjelentés a Megyei kórházból)

Hatvan koronavírusos beteget ápolnak (helyzetjelentés  a  Megyei  kórházból)

A tegnap déli jelentés szerint hatvan koronavírussal fertőzött pácienst ápolnak a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban, közülük hetet az intenzív terápián látnak el.

Az elmúlt hét nap alatt – az egy héttel korábbihoz hasonlóan – kilenc beutalt hunyt el a megyei kórházban koronavírussal összefüggő okok miatt, a legfiatalabb hatvanegy, a legidősebb 93 éves volt, egyikük korábban megkapta a COVID-elleni védőoltást. A szerdai közleményben az intézmény vezetősége nem tért ki arra, az elhunytaknak milyen társbetegségei voltak.

Hírdetés

A fertőző osztályon negyvenöt koronavírusos pácienst ápolnak, nincs köztük gyermek, állapotuk közepesen súlyos és súlyos, hatan vannak beoltva koronavírus ellen. A COVID-sebészeten nyolc beteget látnak el, két általános sebészeti, egy érsebészeti, három ortopédiai és két szülészeti esetről van szó, közülük senki nem kapott korábban koronafertőzés elleni védőoltást. Intenzív terápiás ellátásra hét fertőzött beteg szorul, egyikük beoltott, mindannyiuk állapota kritikus, egy páciensnél lélegeztetőgépet használnak – közölte a megyei kórház vezetősége.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »