Háromszor jelentett bombariadót egy férfi, több évre börtönbe kerülhet

Háromszor jelentett bombariadót egy férfi, több évre börtönbe kerülhet

Egy 38 éves Kassa környéki férfit azzal gyanúsítanak, hogy háromszor is bombariadót jelentett a kassai bíróságon. Ha bebizonyosodik vétkessége, a többszöri rémhírterjesztésért akár 3-tól 8-évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik, tájékoztatott a kassai kerületi rendőrkapitányság.

A kassai rendőrségi nyomozó a férfi őrizetbe vételét javasolta, amit a Kassai Járásbíróság bírája helyben hagyott és a férfi már előzetes letartóztatásban gondolkodhat el arról, érdemes volt-e telefonálgatni.

Hírdetés

A férfi a 112-es segélyhívó számra március 14-én és 25-én is hívott, közölve, hogy a kassai bíróságon bomba van. Emiatt evakuálni kellett a bíróság  épületeit. A kiérkező tűzszerészek nem találtak bombát.

Május 25-én nem sokkal 10.30 előtt ismét azzal hívták a segélyszámot, hogy bomba van a bíróság épületében. Nem sokkal később a kommandósok, nem messze a bíróság épületétől, elfogták a férfit, akit az összes bombariadó bejelentésével gyanúsítanak. Később kiderült, hogy a férfinak az adott napokon bírósági tárgyalásai lettek volna és a betelefonálással akarta elérni azok elhalasztását.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »